Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli gruplardan İsrail'e yangın tepkisi

Filistinli gruplar, İsrail'in yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığını belirtti.



Filistin gruplar, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin ülkede çıkan yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığını ifade etti.

''YANGINLAR BAHANE EDEREK...''

Hamas, Fetih, Ä°slami Cihad hareketi ve Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk KurtuluÅŸ Cephesi (FDHKC) gibi gruplardan oluÅŸan Ulusal ve Ä°slami Güçler TopluluÄŸundan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu ve hükümetinin yangınları bahane ederek Filistinlilere karşı ırkçı provokasyon politikası yürütmesi" kınandı.

''FÄ°LÄ°STÄ°N HALKINI KORKUTMUYOR''

Netanyahu ve hükümetinin yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığı belirtilen açıklamada, "Halkımıza karşı ırkçı provokasyon politikasını reddediyoruz. Bu suçlamalar, Filistin halkını korkutmuyor bilakis hakkını savunmaya ve iÅŸgalcilere karşı mücadeleye teÅŸvik ediyor." ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yangınların kundaklama olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. İsrail polisi de kundaklama şüphesiyle 30 Filistinlinin gözaltına alındığını, bunlardan 8'inin serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.