Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Suriye, Türkiye ile savaşıyor'

Suriye ordusunun basın sorumlusu Süleyman, Suriye Ordusunun Türkiye ile savaştığını söyledi.



Esed rejimine baÄŸlı Suriye ordusunun basın sorumlusu Samir Süleyman Sputnik'e Türkiye ve ABD ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"TÜRKİYE SİLAH GÖNDERİYOR"

Türkiye'nin Suriye'de muhalifleri desteklemesini "terörist gruplara yardım" olarak nitelendiren Süleyman, "Türkiye bu gruplara silah gönderiyor ve Suriye ordusuna karşı savaÅŸacak uzmanlar saÄŸlıyor." dedi. 

"SURÄ°YE ORDUSU TÃœRKÄ°YE Ä°LE SAVAÅžIYOR"

Süleyman, "Ordumuz, baÅŸta Halep olmak üzere ülkenin herhangi bir bölgesinde savaÅŸtığında, aslında bu, doÄŸrudan olmasa bile, Türkiye ile savaÅŸtığı anlamına geliyor." ifadelerini kullandı. 

Suriyeli sorumlu, Türkiye ve ABD'nin, Suriye topraklarındaki radikal grupları desteklediÄŸini gösteren kanıtlara sahip olduklarını da iddia etti. 

"ABD IŞİD'İ DESTEKLİYOR"

Süleyman ABD ile ilgili ise şunları söyledi; "ABD, IŞİD'i destekliyor ve terörizme yatırım yapıyor. Bunun en büyük kanıtı, Deyr ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerine hava saldırısı düzenlemesi. Zira bu olay, IŞİD'in askeri bir havaalanına karşı taarruza geçmesine yardımcı oldu."

SURÄ°YE ORDUSU'NDAN TÃœRK ASKERÄ°NE SALDIRI 

Geçen hafta Fırat Kalkanı Harekatının 93. gününde Özgür Suriye Ordusu ile birlikte El Bab operasyonu yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerine bir saldırı düzenlendi. 

Esed'in uçaklardan atılan bombalarla gerçekleÅŸtiÄŸi söylenen saldırıda 4 asker ÅŸehit oldu 9 kiÅŸi de yaralandı. 

TSK olaydan sonra yaptığı açıklamada 'saldırının Suriye rejim güçlerince yapıldığı' ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Timeturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.