Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Türkiye toplama kampı değil

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin AB politikasını haklı bulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’lilerle ilgili sözlerini de değerlendiren Bahçeli, “Türkiye Avrupa’nın toplama kampı değildir" dedi.



"Avrupa zihniyeti Türk ve Türkiye düşmanlığını bir kez daha teyid etmiştir."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, son dönemde Türkiye ile Avrupa BirliÄŸi arasındaki gerilimi bu sözlerle deÄŸerlendirdi. Avrupa Parlamentosu’nun "Müzakereler dondurulsun" kararını "sefil" olarak niteleyen Bahçeli, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın AB’ye iliÅŸkin tutumumun sonuna kadar haklı olduÄŸunu belirtti. MHP lideri, ErdoÄŸan’ın Suriyelilere kapıların açılması ile ilgili sözlerini de gündeme getirdi.

“Suriyeli mültecileri tehdit vasıtası kullanmak elbette çok insani ve adil deÄŸildir. Ensar olmanın vakarına bu yakışmayacaktır. Bırakalım giden gitsin. Gidenler saÄŸ biz selamet diyelim. Türkiye, Avrupa’nın bekçisi, toplama kampı deÄŸildir."

Avrupa Parlamentosu'nun idam cezasıyla ilgili tepkisini de hatırlatan MHP lideri, AK Parti'ye, "O zaman yarından tezi yok. AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM'ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman muhataplarına gösterelim, hepsini birden yıldırım vurmuÅŸa çevirelim" çaÄŸrısı yaptı. 

"Türkiye ekonomisi darboğazda"

Son dönemde sürekli dalgalanan döviz fiyatları ve faiz indirimi tartışmalarına da değinen MHP lideri, Türkiye ekonomisinin bir darboğaza düştüğünü söyledi.

"Korkumuz odur ki, kur-faiz- enflasyon döngüsü birbirini besleyerek, birbirini teşvik ederek milletimizi derinden yaralayacak, ekonomiyi rehin alacaktır. İç siyasetteki dengesizliklere eş zamanlı olarak, uluslararası ilişkilerdeki gelgitler döviz tansiyonunu canlı tutmakla kalmayıp, risk ve belirsizlikleri de yoğunlaştırmaktadır."

Otomobil fiyatlarını yapılan ÖTV zammını "fahiÅŸ" olarak  niteleyen MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye ekonomisindeki yamalar sökülmekte, dikiÅŸler patlamaktadır" diye konuÅŸtu.

Ekonomideki sorunların çözümü için yapısal reformların bir an önce hayata gecirilmesi gerektiÄŸini söyleyen Bahçeli, Türk Lirası’nın güçlenmesi amacıyla atılan adımların derinleÅŸtirilmesi gerektiÄŸini de belirtti.

"Türkiye için tek seçenek El Bâb’ın arınması"

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, El Bâb’ın stratejik bir yol aÄŸzı, kavÅŸak noktası olduÄŸunu söyleyen MHP Genel BaÅŸkanı, 24 Kasım’da 4 askerin ÅŸehit olduÄŸunu da hatırlatar MHP lideri, bu saldırının faillerinin mutlaka Türkiye’ye teslim edilmesi gerektiÄŸini söyledi.

"Åžehitlerimizin kanının yerde kalmaması için bu ÅŸarttır. El Bâb’ın mücavir alanlarında eller tetikte, sinirler gergindir. Bir kıvılcım Türkiye Suriye arasındaki gerilimi daha da ÅŸiddetlendirecek, silahlı bir çatışmaya dönüştürecektir. Bu ihtimali görerek soÄŸukkanlı olmak durumundayız."

Türkiye’nin sınır güvenliÄŸini saÄŸlamak için Suriye’de olduÄŸunu da sözlerine ekleyen MHP Genel BaÅŸkanı, harekat baÅŸladığı günden bu yana 18 askerin ÅŸehit olduÄŸunu da belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.