Sosyal Medya

Güncel

Türk halkına göre darbenin arkasında ABD var

Türk halkının yüzde 79’u, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu düşünüyor



Türkiye'deki darbe giriÅŸimiyle ilgili yapılan bir araÅŸtırmaya göre, Türk halkının yüzde 79'u darbenin arkasında ABD'nin olduÄŸunu düşünüyor. 

Habertürk'ün haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin halkın bakışı, bu girişimin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin (KHK) toplum hayatunı ne kadar etkilediği halka soruldu.

TÃœRK HALKI, ‘15 TEMMUZ’UN ARKASINDA ABD VAR’ DEDÄ°

AraÅŸtırma ÅŸirketi Andy-Ar, katılımcılara, ‘15 Temmuz darbe giriÅŸiminin arkasında ABD’nin olduÄŸunu düşünüyor musunuz?’ diye sordu. Ankete katılanların yüzde 79’u ‘Evet, ABD var’ dedi. Yüzde 11.7’si ise ‘Hayır, ABD yok’ yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 8.6’sı ise ‘Fikrim yok, bilmiyorum’ yönünde görüş bildirdi.

Seçmene göre dağılımda ise AK Partili seçmenin yüzde 90.5’i, MHP’lilerin yüzde 89.4’ü, CHP’lilerin yüzde 63.5’i ve HDP’li seçmenin yüzde 50’si, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin arkasında ABD’nin olduÄŸunu söyledi.

YaÅŸ skalasında ise 25-34 yaÅŸ grubu yüzde 83.5 ile en yüksek oranda ‘Darbe giriÅŸiminin arkasında ABD var’ dedi. Bu grubu yüzde 81.9 ile 35-44 yaÅŸ grubu ve yüzde 78.2’yle de 45-54 yaÅŸ skalası takip etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.