Sosyal Medya

Güncel

Trump hala yas tutan Küba'yı tehdit etti!

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, Küba ile diplomatik ilişkileri düzeltmek için atılan adımları sonlandırmakla tehdit etti.



Trump, efsane lideri Fidel Castro'yu yeni kaybeden Küba'nın bundan sonra kendi vatandaÅŸlarının refah düzeyini artırmak için adım atmaması halinde anlaÅŸmasnın çöpe gideceÄŸini söyledi. 

ABD'de 8 Kasım'da baÅŸkanlık seçimini Demokrat Partili rakibi Clinton'ı geride bırakarak kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump henüz göreve baÅŸlamadan dış politika ile ilgili önemli bir çıkış yaptı. Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, "EÄŸer Küba hem kendi vatandaÅŸları hem de ABD'de yaÅŸayan Kübalılar için daha iyi yaÅŸam koÅŸullarını temin etmeye baÅŸlamazsa, daha önce yapılan anlaÅŸmayı iptal edeceÄŸim" diye yazdı. 

'ZALİM DİKTATÖR' DEMİŞTİ

Trump, Fidel Castro'nun ölümünün ardından onu 'Zalim Diktatör" diye tanımlamış ve onun ölümünün ardından Küba halkının daha rahat bir geleceÄŸe doÄŸru yelken açma fırsatını yakalayacağını, ABD'nin de bu konuda kendilerine destek olmak için elinden geleni yapacağını ifade etmiÅŸti. Trump, baÅŸkanlık seçimi öncesi kampanya döneminde de BaÅŸkan Barack Obama'nın Küba ile 50 yıldan uzun süredir kopuk olan diplomatik iliÅŸkileri yeniden canlandırmak için attığı adımları geri alacağını vaat etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.