Sosyal Medya

Dünya

İtalya Avrupa'dan ayrılmayı konuşuyor

Renzi referandumdan isteğini alamazsa istifa edecek, yerine gelecek kişi olan Grillo ve itici gücü Virginia Raggi ülkeyi AB'den ayıracak.



Ä°ngiltere’nin 23 Haziran’da düzenlenen referandumda birlik üyeliÄŸinden ayrılma kararı almasıyla büyük darbe alan Avrupa BirliÄŸi (AB), Ä°talyanların anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi için düzenlenecek referandumda hükümete destek vermemeleri halinde yaÅŸanacak geliÅŸmelerden dolayı kaygılı.

RENZİ, SENATÖRLERİN SEÇİLMESİNİ DEĞİL ATANMASINI İSTİYOR

Referanduma sunulacak anayasa reformu, Senato’nun küçültülmesi ve senatörlerin, halk tarafından seçilmesi yerine atama yoluyla göreve gelmesi gibi önemli deÄŸiÅŸiklikleri kapsıyor.

Başbakan Matteo Renzi liderliğindeki hükümetin hazırladığı anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, söz konusu reformun, iktidar partisinin yetkilerini genişleteceğini, dolayısıyla demokrasiye darbe vurulacağını savunuyor.

"REFERANDUMDAN HAYIR ÇIKARSA BIRAKIRIM"

BaÅŸbakan Renzi, tıpkı Ä°ngiltere’de David Cameron’ın yaptığı gibi, referandumdan ‘hayır’ sonucu çıkması halinde koltuÄŸu bırakacağını söylüyor.

ANKETLER "HAYIR" ÇIKACAK DİYOR

Fakat son anketler ‘hayır’ cephesinin, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini destekleyenlerden en az 7 puan önde olduÄŸunu gösteriyor.

RENZİ'NİN YERİNE AB KARŞITI İSİM GEÇER

Böyle bir durumda erken seçime gidecek olan ülkede iktidarın en güçlü talibi Beppe Grillo liderliğindeki 5 Yıldız Hareketi.

İtalya Avrupa'dan ayrılmayı konuşuyor

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine ÅŸiddetle karşı çıkan Grillo’nun, referandumdan beklediÄŸi sonucu alması halinde Renzi’nin ardından baÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturacak kiÅŸi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

VIRGINIA RAGGI, AB'DEN AYRILACAK DARBEYÄ° VURUR

Sadece 7 yıl önce kurulan 5 Yıldız Hareketi’nin önde gelen isimleri arasında, son yerel seçimlerde baÅŸkent Roma’nın belediye baÅŸkanlığını kazanan Virginia Raggi de bulunuyor. 38 yaşındaki eski avukat, Roma sakinlerinin yüzde 67’sinden destek alarak belediye baÅŸkanlığını kazanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.