Sosyal Medya

Dünya

Trump'a göre, seçimlerde 1 milyon hileli oy var

ABD'nin yeni Başkanı olmaya hazırlanan Donald Trump, 8 Kasım'daki seçimlerde milyonlarca oyun illegal yollarda kullanıldığını söyledi. Trump, söz konusu illegal oyların düşmesinden sonra seçimlerden zaferle ayrıldığını ifade etti.



Ocak ayında göreve başlayacak olan ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada 8 Kasım'daki seçimlerde bir milyon oyun illegal yollardan kullanıldığını söyledi.

Pazar günü Twitter hesabından açıklama yapan Trump, yasa dışı kullanılan milyonlarca oyun düşmesiyle kazandığını söyledi.

Trump seçim kampanyası sürecinde yaptığı açıklamalarda da seçimlerde hile yapılacağını iddia etmişti. Demokrat Parti'nin Başkan adayı Hillary Clinton ile Yeşil Parti'nin adayı Jill Stein'in Wisconsin'den sonra Michigan ve Pensilvanya'da oyların tekrardan seçilmesi için başvuruda bulunmasının ardından Trump'ın yaptığı bu açıklama kampanya sürecindeki iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Trump Twitter hesabından "Virginia, New Hampshire ve California'da ciddi bir seçmen dolandırıcılığı yapıldı" iddiasında bulundu.

SEÇİMLERE SAYGI DUYUN

Trump'ın geçiş ekibinden yapılan açıklamada ise Yeşil Parti'nin Başkan adayı Stein'in iddiaları için "Bu, Yeşil Parti tarafından daha önce kabul edilen seçimler konusunda yapılan bir aldatmacadır" denildi. Açıklamada "Seçim sonuçlarına meydan okunup istismar edilmek yerine saygı duyulması gerekmektedir" denildi.

Trump'ın kabinesini belirlemeye çalıştığı bir dönemde gündeme oturan bir başka iddia ise kabineye girmek isteyen isimler arasında büyük bir sürtüşmenin yaşandığı yönünde. Trump'ın danışmanlarından Kellyanne Conway'in ismi Dışişleri Bakanlığı için geçen Mitt Romney'i zayıflatmak için bir kamuoyu kampanyası başlattığı iddia edildi. New York Times'ta yer alan habere göre Conway, Romney'in 'Trump'a zarar verme yolunda' olduğunu savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.