Sosyal Medya

Dünya

Amerika'daki Müslümanlara Hitler tehdidi

Amerika'da Müslümanları soykırımla tehdit eden bir mektup çoğaltılarak bir çok şehirdeki camiye gönderildi. Mektupta "Hitler'in Yahudilere yaptığını Trump Müslümanlara yapacak" yazdı



ABD'nin önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), California eyaletinde üç camiye İslamofobik ve ırkçı ifadeler içeren tehdit mektupları gönderildiğini açıkladı.

CAIR tarafından yapılan açıklamada, mektuplarda Donald Trump’tan övgüyle bahsedildiÄŸi, Müslümanlara yönelik ise ağır hakaret ve tehdit içeren ifadelerin kullanıldığı belirtildi. 

Long Beach, Claremont ve San Jose camilerine gönderilen mektuplarda, alıcı kısmına "Åžeytanın çocukları" yazıldığı ve Müslümanların "alçak ve pis mahluklar" olarak nitelendirildiÄŸi ifade edildi.

Mektuplarda ayrıca “Hesap gününüz geldi. Kasabanın yeni ÅŸerifi Donald Trump, Amerika’yı temizleme iÅŸine siz Müslümanlardan baÅŸlayacak… Hitler’in Yahudilere yaptığını Trump siz Müslümanlara yapacak.” sözlerine yer verildi. 

Konsey, gelen tehdit mektuplarının ardından polisi ülke genelindeki camilerde güvenlik önlemlerini artırmaya çağırdı. 

CAIR Los Angeles Direktörü Hussam Ayloush, seçim döneminde ve sonrasında yaÅŸananların Müslüman toplumda haklı bir endiÅŸe yarattığını belirterek sorumsuz ve nefret uyandıran sözlerle yürütülen seçim kampanyasının, Trump destekçilerinde nefreti körüklediÄŸini söyledi. 

Ayloush, “Trump ırkçı insanlar yarattı demiyorum, ancak kendisi bunu normalleÅŸtirdi. Bu konuda sorumlu olmadığını iddia ediyor, saygı duyuyorum ama hatırlatmak isterim ki seçilmiÅŸ baÅŸkan olarak Trump, tüm Amerikalıların baÅŸkanı olduÄŸunu unutmadan buna uygun davranmakla sorumludur.” dedi. 

ABD Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) 2015 yılına ait yayınladığı raporda, Müslümanlara yönelik nefret olaylarının, bir önceki yıla göre yüzde 67 arttığını açıklamıştı. Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi tarafından yayınlanan bir baÅŸka raporda, Trump'ın baÅŸkan seçilmesinden sonraki bir haftayı kapsayan sürede Ã¼lke genelinde 700'den fazla taciz ve göz korkutma olayının yaÅŸandığı ve bunun 51’inin Ä°slamofobik nitelikte olduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.