Sosyal Medya

Güncel

'Artık savunmada değil taarruzdayız'

Hükümet tarafından Doğu ve Güneydoğu'da yapılan ankette operasyonlara destek yüzde 76 çıktı. İşte terörle mücadele stratejisinin kısa vadeli sonuçları...



BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın “Artık savunmada deÄŸil taarruzdayız” diye açıkladığı teröre karşı havada-karada operasyon stratejisi, çok önemli sonuçlar verdi. Terör örgütü PKK’ya kırsalda büyük darbeler vurulurken, Tunceli’de 6’sı lider kadrodan 100’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi.

Son operasyonlar kapsamında bugüne kadar Hakkâri’de 538, Çukurca’da 394 terörist etkisiz hale getirildi. Silahlı Ä°HA’lar, teröristlerin korkulu rüyası oldu.

Operasyonlar sürerken hükümet, yeni proje ve adımlara veri oluÅŸturması açısından DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da vatandaşın nabzını tutan bir alan araÅŸtırması yaptı. Ä°ÅŸte yeni terörle mücadele stratejisinin kısa vadeli sonuçları ve araÅŸtırmanın detayları:

BÖLGE HALKINDAN OPERASYONLARA DESTEK

Güvenlik birimlerinin yaptığı son araÅŸtırmaya göre, Türkiye genelinde terörle mücadele operasyonlarına destek yüzde 89 iken, bölgedeki destek yüzde 76 seviyesinde. 

‘SUÇLUYSA CEZASINI ÇEKSÄ°N’:

Selahattin DemirtaÅŸ, Figen YüksekdaÄŸ, Gültan Kışanak baÅŸta olmak üzere bazı HDP’lilerin tutuklanmasına, bölge halkı temkinli ve saÄŸduyulu yaklaşıyor. SoruÅŸturmalara ve tutuklamalara yüzde 50’nin biraz üzerinde destek var.

Halk, “Suçluysa cezasını çeksin” diyor. Yani, vatandaÅŸa hizmet yerine terör örgütüne destek saÄŸlayana, taÅŸeron terör örgütüne, taÅŸeronluk yapanlara prim vermiyor. Bölge halkı, “Fırsat verdik, kullanamadılar” yaklaşımında.

ELEMAN SURÄ°YE’DEN:

Terör örgütü PKK, yeni eleman temininde zorlanıyor. Örgüte Türkiye’den katılım en düşük seviyede. Örgüt, yeni elemanlarını çoÄŸunlukla Suriye’den devÅŸiriyor.

MÜTEAHHİTLER DEĞİŞİYOR:

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki altyapı hamlelerinde, imar/restorasyon iÅŸlerinde müteahhitlik network’ları deÄŸiÅŸiyor. Yol ve altyapı yatırımlarında iÅŸlerin tamamlanamaması, gecikmesi müteahhitlerden kaynaklanıyor. Son çıkarılan KHK doÄŸrultusunda, kritik önemdeki bazı yolların ve inÅŸaatların müteahhitleri deÄŸiÅŸtirilecek. Terör minimize edildikten sonra bölgede ekonomik, sosyal adımlar ardı ardına gelecek.

‘BAÄžLAR’ BARDAÄžI TAÅžIRDI

Diyarbakır’ın BaÄŸlar ilçesinde 4 Kasım’da, emniyet müdürlüğü, Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet ÅŸubelerinin yer aldığı ek bina yakınlarında bomba yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlendi. 12 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Diyarbakır saldırısı, terör örgütüne bölge halkının bakışı açısından bir kırılma oldu.

Halk, bu olaya “Fırsatçı-istismarcı örgüt” diye bakıyor. Terör örgütüne destek ve katılım en alt seviyeye düşmüş durumda.

Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.