Sosyal Medya

Dünya

İran, Türkiye'ye göderdiği gazı azalttı mı?

İran’dan alınan doğalgazın basıncı ve miktarının 22 Kasım'da saat 18.00 itibarıyla aniden azalmaya başladığı ve günlük kontrat miktarının yaklaşık 10'da 1'i seviyesine kadar düştüğü bildirildi.



Boru Hatları Ä°le Petrol Taşıma Anonim Åžirketinden (BOTAÅž) yapılan açıklamada, Ä°ran Milli Gaz Åžirketi NIGC'nin 22 Kasım'da BOTAÅž’a gönderdiÄŸi mesajda Mergenler Kompresör Ä°stasyonunda teknik arıza olduÄŸu ve 72 saat içinde arızanın giderileceÄŸi ve kontrat ÅŸartlarının yeniden uygulanmaya baÅŸlanacağı belirtildi.
 
NIGC'nin belirttiği 72 saatlik sürenin sonunda hala gaz sevkiyatında bir iyileşme olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Ä°ran’dan alınan doÄŸalgazın teslimat basıncı ve miktarı 22 Kasım 2016 saat 18.00 itibarıyla aniden azalmaya baÅŸlamış ve Ä°ran'dan doÄŸalgaz alımı günlük kontrat miktarının yaklaşık 10'da 1'i seviyesine kadar düşmüştür.
 
'GEÇMİŞ YILLARDA OLDUĞU GİBİ'
 
Bu durum Ä°ran’ın geçmiÅŸ yıllarda olduÄŸu gibi kış aylarında doÄŸalgaz kontrat yükümlülüğünü yerine getiremediÄŸi dönemlerin benzer bir durumu olarak deÄŸerlendirilmektedir. Bu konuda NIGC’ye yazıyla da bildirimde bulunularak doÄŸalgaz alım satım kontrat yükümlülüklerine uymaları istenmiÅŸtir. Ä°ran’dan doÄŸalgaz tedariÄŸinde yaÅŸanan bu sorun nedeniyle ortaya çıkan arz açığı, yer altı depolama tesisi, LNG terminalleri ve diÄŸer kaynaklardan tedariklerle giderilmekte olup ÅŸehirlerimize ve sanayi tesislerimize kesintisiz bir ÅŸekilde gaz temin edilmektedir."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.