Sosyal Medya

Güncel

Darbeci Astsubay Zekeriya Kuzu itirafçı oldu

Muğla’da tutuklanıp İzmir F Tipi Cezaevi’ne gönderilen ’Çiğli Paşası’ Zekeriya Kuzu’nun zaman zaman ifadesine başvurulduğu ortaya çıktı.



Astsubay BaşçavuÅŸ Zekeriya Kuzu'nun "ÇiÄŸli 2'nci Ana Jet Ãœs Komutanlığı'nın imamı"olduÄŸu ve "ÇiÄŸli PaÅŸası" olarak anıldığı iddia edilmiÅŸti.

ETKÄ°N PÄ°ÅžMANLIKTAN YARARLANDI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele düzenlenen saldırıyı organize ettiği öne sürülen Zekeriya Kuzu, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı oldu.

'MENFEZ'DEN İTİRAFÇILIĞA

Kuzu'nun, FETÖ/PDY'ye yönelik araştırmalarında elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda terör polisinin, sorularını yanıtladığı ifade edildi. Kuzu'nun, hem Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaşananlarla, hem de bağlantıda olduğu kişilere yönelik bilgiler verdiği öğrenildi.

Ä°FADE VERMÄ°ÅžTÄ°

Üssün 'paşa'sı olarak bilinen Zekeriya Kuzu, yakalandıktan sonra poliste ve mahkemede verdiği ifadesinde, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırının ayrıntılarını anlatmıştı.

FETÖ'yle ilgili sorularını da yanıtlayan Zekeriya Kuzu, "2007 yılında yapı ile temasım oldu. Bu kiÅŸiyle zaman zaman personel ile ilgili benden bilgi alıyordu. Benim ya da onun evinde buluÅŸuyorduk. Astsubaylar isteklerini ve ÅŸikayetlerini bana söylüyorlardı. Ben de bunları üs komutanına iletiyordum. FETÖ içerisinde baÄŸlantıda olduÄŸum kiÅŸinin bana verdiÄŸi bilgilerin çoÄŸu doÄŸru çıkıyordu. Bana 'Dışarıda birbirimizi görsek bile tanımamazlıktan geleceÄŸiz' diyordu. 'Telefon sıkıntılı, görüşmeler yüz yüze olacak' diyordu. Ãœs komutanı bana 'Bir personelin yerini deÄŸiÅŸtir' dediÄŸi zaman ben de bu kiÅŸiye soruyordum. Ve onun önerdiÄŸi kiÅŸiyi atıyordum. Sadece Tosun Albay direniyordu. Bana 'Ä°ÅŸyerinde fazla sivrilme rengini beli etme' diye tavsiyelerde bulunuyordu. Ãœste olan her türlü durumu o kiÅŸiye anlatıyordum" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.