Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani 'Yeniden çözüm süreci' dedi

IKBY Başkanı Barzani Bağdat yönetiminin bölgedeki Türk askerinin varlığından haberi olduğu ve Türkiye ile yeniden çözüm sürecinin başlatılması için hazır olduklarını söyledi



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, BBC Farsça Servisi'ne verdiği röportajda, Türkiye'deki çözüm sürecinin yeniden başlaması için taraflara yardım hazır olduklarını söyledi.

Barzani açıklamasında, "Kürdistan'ın bağımsızlık sürecini hiçbir güç durduramaz" diye konuşan Barzani, PKK'nın Sincar'dan ayrılması gerektiğini de belirterek, "Türkiye'de barış sürecini destekliyoruz ve müzakerelerin yeniden başlaması için iki tarafa da yardım etmek için ne yapabiliyorsak yapmaya hazırız. İran'da da karşılıklı ve barışçıl bir anlaşmaya varmalarını umuyoruz.
Kürtleri inkar etme zamanı geçti ve bu, hiçbir ülkeye fayda sağlamayacak ancak, Kürtlerin de, haklarını elde etmek ve kendi kimliklerini korumak amacıyla merkezi yönetimle barışçıl bir diyalog için bir yol bulmaları gerekiyor" dedi.

Barzani, olası bir bağımsızlık durumda İran, Türkiye ve Suriye'deki Kürtleri kendilerine katılmaya davet edip etmeyeceklerine dair soruya şu cevabı verdi:

"DiÄŸer Kürtlerin merkezi hükümetleriyle iyi ve barışçıl iliÅŸikler kurduklarını görmek istiyoruz. (…) DiÄŸer Kürtlerden bize katılmalarını istemeyeceÄŸiz ancak onları, hükümetleriyle, müzakereler üzerinden, çaba göstermeleri ve haklarına ulaÅŸmaları için cesaretlendireceÄŸiz".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.