Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türk askerlerini vuran uçağın bilgileri Rusya'dan

Türk askerlerinin Suriye'de hava saldırısına uğraması ile ilgili olarak Rusya saldırıyı kendisinin gerçekleştirmediğini, uçağın Suriye’ye ait olduğunu açıkladı



Suriye’de Türk askerlerinin hava saldırısı sonucu ÅŸehit olması ile ilgili olarak Türkiye ve Rusya arasında baÄŸlantı kuruldu. Rusya, saldırıyı kendisinin gerçekleÅŸtirmediÄŸini, uçağın Suriye’ye ait olduÄŸunu söyledi.

Ankara, Rus jetinin düşürülmesinin ardından baÅŸlayan krizi sona erdirmek için alınan güven arttırıcı önlemler çerçevesinde kurulan direkt hattan Rusya askeri makamlarıyla temasa geçti. Ä°lk gelen cevap ‘biz deÄŸildik’ oldu.

Uçağın radar izi ve iniÅŸ yaptığı havaalanının kalktığı Halep üssünün Rusya’nın kontrolü altında olduÄŸu anlatılınca, Rus yetkililer konuyu araÅŸtırıp bilgi vereceklerini bildirdi. Bir süre sonra, Rus Komutan “Suriye ordusuna ait bir Albatros uçağı yapmış” bilgisini verdi.

RUS MEDYASI KISIK SESLE SALDIRIYI TARTIÅžIYOR

Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin yıldönümünde Türk askerlerinin Suriye’de hava saldırısına uÄŸraması, bu saldırıda Rusya’nın etkisi olup olmadığı Rus kamuoyunda kısık sesle tartışılıyor.

Türkiye’deki tartışmaların bir bölümü olayın özellikle bugüne denk getirildiÄŸi yönünde. haber kanalları olayı soÄŸuk metinlerle verirken, uzmanlar sözkonusu tarih rastlantısı üzerinde kısmen durdu, provokasyon tehlikesine iÅŸaret etti.

Olayı en ayrıntılı aktaran Kommersant Gazetesi de Türkiye’nin Suriye’deki savaşın içine bilinçli olarak daha fazla çekilmek istendiÄŸini ima eden görüşlere yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.