Sosyal Medya

Dünya

Trump'tan Putin'e 2 sıcak mesaj

Rusya’nın küredeki etkisi artıyor.



Habertürk'ün haberine göre; 

1. TRUMP'TAN MOSKOVA'YA 2 SICAK MESAJ

ABD'nin seçilmiÅŸ baÅŸkanı Donald Trump iki önemli pozisyona, seçim kampanyasında kendisine karşı tavır alan 2 kadını seçmesiyle ÅŸaşırttı. Trump, Güney Carolina Valisi Nikki Haley'yi BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) BüyükelçiliÄŸi'ne, kozmetik devi Amway'in vârislerinden olan milyarder iÅŸkadını Betsy DeDevos'u ise eÄŸitim bakanlığına seçti. DeDevos'un Trump'la sıkı iÅŸ iliÅŸkileri olduÄŸu biliniyor. Hindistan asıllı genç vali Haley (44) tercihiyse, “Rusya'ya yeni bir zeytin dalı” olarak yorumlandı. Politico sitesinde çıkan haberde “Haley, ABD'yi Rusya'nın köşesine koyacak” dendi. Haley'yi “Hiçbir uluslararası veya diplomatik deneyimi olmayan bir uzlaÅŸmacı” olarak niteleyen Politico'ya göre bu seçim, BM'de Rusya'yla Avrupa BirliÄŸi arasında gerilim istemeyen Trump'ın kararlarına uyacak bir elçi arayışının sonucu.

ESED REJÄ°MÄ° Ä°LE Ä°LK TEMAS

Ayrıca Wall Street Journal Gazetesi, Trump'ın oğlu Donald Trump Jr'ın Fransa'nın başkenti Paris'te Suriyeli Esed rejimi taraftarı Randa Kasis'le görüştüğünü yazdı. Kasis, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesini desteklemiş, Rusya'da enerji işleri bulunan Fransız işadamı vasıtasıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la da bir araya gelmişti. Donald Trump Jr'ın Kasis'le görüşmesi ABD'nin yeni yönetiminin Suriye politikasında Esed ve Rusya'yla daha sıkı işbirliği içinde olacağının işareti olarak yorumladı.

2. PUTÄ°N'Ä°N TERCÄ°HÄ° FÄ°LLON

ABD seçimleri öncesi Donald Trump'ı açıkça desteklediÄŸini açıklayan Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Fransa'da nisan ve mayıs aylarında yapılacak cumhurbaÅŸkanlığı seçimindeki tercihini de açıkladı. Putin önceki gün Cumhuriyetçiler Partisi cumhurbaÅŸkanlığı aday adayı François Fillon'u “Büyük bir uzman”, “Sıkı pazarlıkçı” ve “DoÄŸru ve dürüst bir adam” olarak niteledi. Eski baÅŸbakan François Fillon, pazar günü Cumhuriyetçiler Partisi'nin baÅŸkan adaylığı için eski baÅŸbakan Alain Juppe'yle yarışacak. Fillon, AB'nin Rusya'ya ambargo uygulamasına karşı çıkıyor ve Moskova'yla sıcak iliÅŸkiler geliÅŸtirilmesini savunuyor. Fillon, seçilmesi halinde cumhurbaÅŸkanlığı seçiminin favorisi Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen'le yarışacak. Le Pen'in de Rusya'yla sıcak iliÅŸkilerden yana olduÄŸu biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.