Sosyal Medya

Güncel

II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan



II. Uluslararası Kadın ve Adalet ZirvesiKadın ve Demokrasi DerneÄŸi (KADEM), Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev sahipliÄŸinde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile yerli ve yabancı çok sayıda bakanın katılımıyla, 25-26 Kasım 2016 tarihleri arasında Ä°stanbul’da gerçekleÅŸecek.

BARIŞ SÜREÇLERİNDE KADIN

Kadına Karşı Åžiddetle Mücadele Günü kapsamında WOW Convention Center'da düzenlenecek olan zirve, kadın sorunlarını ulusal ve uluslararası farklı boyutlarıyla kamuoyunun dikkatine sunmayı ve konuya karşı duyarlılık geliÅŸtirmeyi amaçlanıyor. "Adalet için Ses Ver" sloganıyla düzenlenecek olan zirvenin öncelikli iki konusu “Barış Süreçlerinde Kadın” ile “Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları” olarak belirlendi. Kadınların barış sürecinde oynadığı role ve Suriyeli mülteci kadınların yaÅŸamakta olduÄŸu çok boyutlu sorunlara dikkat çekileceÄŸi zirvede, “kültürel kodlar ve erkeklik”, “kadın ve barış”, “Suriyeli kadın mülteciler” ve “kadına karşı ÅŸiddet” temaları ele alınacak ve konuyla ilgili odak grup çalıştayları yapılacak.

BAKAN SAYAN DA KATILACAK

Açılış programına TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan'ın da katılarak konuşma yapacağı zirvede, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Sri Lanka ve Hırvatistan'dan bakan düzeyinde katılım gerçekleşecek. Ayrıca zirvede BM Kanada Ulusal Komitesi Başkanı Almas Jiwani de "Çalışma Yaşamında Kadın ve İstihdam İmkanları" konusunda konuşacak.

Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Sri Lanka ve Hırvatistan'dan bakan düzeyinde katılımın gerçekleşeceği zirvede, BM Kanada Ulusal Komitesi Başkanı Almas Jiwani, "Çalışma Yaşamında Kadın ve İstihdam İmkanları" konusunda konuşacak.

Girls 20 Kurucu Başkanı Farah Mohammed'in "Siyasal Hayat, Sivil Toplum ve Karar Mekanizmalarında Kadın" konulu bir konuşma yapacağı zirvede, Kaliforniya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Derek Burrill, "Kültürel Kodlar ve Erkekler" hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunacak. "Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Yolları", "Sinema Televizyon ve Sosyal Medyada Kadın", "Kadınların Adalete Erişimi ve Hukuk" gibi başlıkların ele alınacağı zirvede "Suriyeli Kadın Mülteciler ve Sorunları" ve "Kadın ve Demokrasi" konularında odak çalıştayları gerçekleştirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.