Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM'den Filistin uyarısı: Hiç olmadığı kadar tehlike altında

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Mladenov, 'İsrail'in yerleşim planları genişledikçe sahadaki durum tehlikeli bir şekilde değişiyor. Filistin devletinin kurulma ihtimali daha önce hiç olmadığı kadar tehlike altında.' dedi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) OrtadoÄŸu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, Ä°srail'in doÄŸu Kudüs'teki yeni yerleÅŸim planlarının endiÅŸe verici olduÄŸunu belirterek, "Filistin devletinin kurulma ihtimali daha önce hiç olmadığı kadar tehlike altında." dedi. 

BM Güvenlik Konseyinde Filistin sorunu görüşüldü.

Konseyde konuşan Mladenov, İsrail'in yeni yerleşim planlarının endişe verici olduğunu ve sahadaki durumu tehlikeli bir şekilde değiştirdiğini söyledi.

Ä°srail hükümetine yerleÅŸim planlarına son vermesi çaÄŸrısında bulunan Mladenov, "Ä°srail'in yerleÅŸim planları geniÅŸledikçe sahadaki durum tehlikeli bir ÅŸekilde deÄŸiÅŸiyor. Filistinliler arasındaki iç bölünmeler alevleniyor. Filistin devletinin kurulma ihtimali daha önce hiç olmadığı kadar tehlike altında." ifadelerini kullandı.

Filistin devletine karşı çıkanları sorunun çözümü için hayata geçirilebilir bir alternatif sunmamakla eleÅŸtiren Mladenov, Ä°srail-Filistin sorunun çözümsüz kalmasının "radikalleri beslediÄŸini" belirtti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.