Sosyal Medya

Güncel

Dış İşleri'nden Almanya'ya sert nota!

Almanya’nın Türk Dışişleri Bakanlığı’na nota verdiği öğrenildi. DW Türkçe’nin haberine göre, salı akşam saatlerinde iletilen notada, Türk siyasetçilerin Almanya’nın PKK’ya destek verdiğine dair iddialarından duyulan rahatsızlık ve bu suçlamaların iki ülke arasında ilişkilere daha büyük zarar vermesinden duyulan endişe dile getirildi.



Almanya’nın Ankara’daki Büyükelçilik MüsteÅŸarı aracılığıyla son dönemde bazı Türk siyasetçilerin yönelttiÄŸi suçlamalarından duyulan rahatsızlıkla ilgili olarak Türk DışiÅŸleri Bakanlığı’na nota verdiÄŸi belirtildi.
 
4500 DOSYA
“Türkiye’nin PKK’lılarla ilgili Almanya’ya 4 bin 500 dosya verdiÄŸi” ifadesinin doÄŸru olmadığını belirten Alman yetkililer, ancak bunun Türk siyasetçiler tarafından sürekli olarak tekrarlandığına ve kamuoyunda yanlış bir izlenim oluÅŸturulduÄŸuna dikkat çekti. Notada ayrıca, Almanya’nın terörle mücadelede attığı adımlara iliÅŸkin verilere yer verildi.
 
Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERE ZARAR VERMEKTE
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve hükümet yetkilileri, geçen haftalarda Almanya’nın ‘teröre destek verdiÄŸi’ yönünde açıklamalarda bulunmuÅŸ ve bu iddialar Berlin’de büyük rahatsızlığa yol açmıştı. Almanya hükümet ve dışiÅŸleri bakanlığı sözcüleri yaptıkları açıklamalarda, bu suçlamaların gerçeÄŸi yansıtmadığını kaydetmiÅŸ, Alman DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Ankara ziyareti sırasında duyulan rahatsızlığı iletmiÅŸti. Ancak son günlerde bu suçlamaların sürmesi ve basında da yer bulması üzerine Federal Hükümet, Almanya’nın Ankara BüyükelçiliÄŸi’ne, ‘gerçekleri yansıtmayan ağır ithamların, iliÅŸkilere zarar vermekte olduÄŸunu’ bir nota ile iletmeleri konusunda talimat verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.