Sosyal Medya

Güncel

"PKK, emperyalistlerin petrol bekçisidir"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 15 Temmuz darbesi ve Güneydoğulu kardeşlerimizin bu hain girişime verdiği cevabı konuştu.



Hasan Turan, Van’daki Küresünniler topluluÄŸuna hitap etti. Milletimizin birçok yönden birbirine baÄŸlı bir ailenin fertleri olduÄŸuna vurgu yapan Turan, şöyle konuÅŸtu:

“Hepimizin insanlık, Ä°slam ve hemÅŸerilik baÄŸlarıyla baÄŸlı olduÄŸumuz üç türlü aile bağımız vardır: Hz. Adem ve Havva’dan gelen büyük insanlık ailesi, inancımızdan gelen Ä°slam ailesi ve doÄŸduÄŸumuz topraklardan gelen milli ailemiz. Biz de burada bu baÄŸlar ve aidiyetler vesilesiyle bulunuyoruz. Burada önemli olan husus, etnik ve milli kimliklerimizi bütün baÄŸlarımızın ve aidiyetlerimizin üzerine çıkararak ırkçılık yapmamaktır. Bu, dinî anlayışımıza da terstir. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. O halde önemli olan, ortak bir tarihi, kültürü, acı ve sevinçleri paylaÅŸmış olmaktır.

Burada hepimiz farklı etnik kökenlerden gelen kardeşler olarak birlik ve dayanışma içinde yaşıyoruz.

KurtuluÅŸ Savaşı da dahil vatan topraklarına yönelik pek çok tehlikede aktif bir savunma üstlenen milletimiz için, M. Akif, “Bedr’in aslanları ancak bu kadar ÅŸanlı idi”, ÅŸeklinde bir karşılaÅŸtırma yapar. Ecdadımız, yurt topraklarına saldıran düşmana karşı yüksek kahramanlıklar göstermiÅŸler. Bu galibiyetler tek başına bir ırkın veya etnik grubun elinde toplanmamıştır. Bu coÄŸrafyada tek tip bir nüfus yoktur. Biz bütün renklerimizle Türkiye’yiz. Bin yıldan beri bir arada yaÅŸamış, kardeÅŸ topluluklarız.

KardeÅŸlerim, kimi zaman toplumda hakikatin teÅŸhisi açısından bazı tereddütler olabiliyor. Ä°ÅŸte o vakitler de, Ä°mam Åžafi’nin verdiÄŸi örnekteki gibi, düşman oklarına bakacağız. FETÖ, PKK, AB ve ABD’deki bazı merkezler ÅŸeklinde gruplaÅŸan düşmanların koro halinde CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti hükümetine saldırısına baktığımızda, doÄŸruyu açık seçik teÅŸhis edebiliriz.

Hain terör örgütü de vatanımızı bölmek için ilk etapta milletimizin huzurunu bozması gerektiğini biliyordu. Bu sebeple terör örgütü, Cumhuriyet tarihimizdeki bazı politikalar ve problemler sebebiyle yaşanan birtakım olumsuzluğu bölücülüğünün gerekçesi olarak sundu ve bölge halkını da bu gerekçeler konusunda ikna etmeye uğraştı.

Bütün bu tarihden günümüze intikal eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak,AK Parti hükümetlerimizin birinci hedefi olmuÅŸtur.Toplumsal beklenti ve ÅŸikayetler birliÄŸimizi bozmadan, huzur ortamı içinde de gerçekleÅŸebilirdi.Ä°ÅŸte biz bunu yaptık. DemokratikleÅŸme DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da da AK Parti döneminde gerçekleÅŸti. Dil, kültür, basın, sanat alanında özgürlüklerle birlikte birçok alanda iyileÅŸtirmeleri AK Parti yaptı. Terör örgütünün pek çok istismar materyali bu ÅŸekilde geçersiz kılındı. Bölge sanatçıları taltif edildi. Siyaset sahasında legal bir ÅŸekilde rol almalarının meÅŸru zeminleri hazırlandı.Bu noktada toplumsal mutabakat ve meÅŸruiyet platformları tesis edildi.

Bölgeye yatırımlar ve ekonomik birçok iyileştirmeler yapıldı. Çözüm süreci ile terör örgütünün istismar ettiği birçok paradigma, bölücü emellerin temsilcilerinin ellerinden alındı.

Fidel Castro’nun dediÄŸi gibi “PKK ABD’li Yankeelerin petrol bekçileridir.”

15 Temmuz’da bu millet destan yazdı. Tabii ister istemez, gözler DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’ya çevrildi. 

Van’da gördüğüm manzara beni gerçekten duygulandırdı. Yüzbinlerce Vanlı vatan evladı sokaklardaydı.  Bu direniÅŸin önderleri olarak, Van'da önemli bir nüfusa sahip Çepnileri görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. KaÅŸgarlı Mahmut'un ifadesi ile "Çepniler savaşçı bir topluluktur nerede savaÅŸ varsa, orada savaşır." Bu hususiyetleri, vatan hainlerine verilen dirayetli cevapta gizlidir. Darbe karşıtı miting ve nöbetlerde 120 bin Türk bayrağı dağıtıldığı bilgisi bu açıdan çok önemlidir.

Bu aziz millet, zamanında KurtuluÅŸ Savaşı’nda nasıl birlik olduysa, bugün de aynı inançla birlik oldu. Birlik olduktan sonra, beÅŸeriyet planında, hiçbir güç bizi yıkamaz.

Van Valisi aynı zamanda Bld. BaÅŸkanı oldu. Belediyeye yeni atanan Kayyum’un halkımıza hayırlı uÄŸurlu olmasını dilerim. Van halkı, hizmeti hak eden bir halk. Bizler 'insanı yaÅŸat ki, devlet yaÅŸasın' ÅŸiarıyla hareket eden bir anlayışı benimsemiÅŸiz.

Bu vesileyle ÅŸunu tekrar etmek istiyorum: Tarihimizin hiçbir ânında, hiçbir  bölücü ve ÅŸer güce, hiçbir haksızlığa ve zulme boyun eÄŸmemiÅŸ bir toplum olarak , bundan sonra da eÄŸmeyeceÄŸiz. Dimdik ayaktayız ve yurdumuzun yılmaz bekçileriyiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.