Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail'den Filistinli kız çocuğuna 13,5 yıl hapis

İsrail'de mahkeme, 16 yaşındaki Filistinli kız çocuğuna 13,5 yıl hapis cezası ve yaklaşık 8 bin dolar para cezası verdi



Filistin Esir Cemiyeti Avukatı Mufid El Hac, yaptığı açıklamada, Kudüs Merkezi Mahkemesi'nin 16 yaşındaki Nurhan Avad adlı Filistinli kız çocuğunu 13,5 yıl hapis ve 30 bin İsrail şekeli (yaklaşık 8 bin dolar) para cezasına çarptırdığını belirtti.

Avad, 2015 yılında Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda İsrail askerlerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla, İsrail askerlerince açılan ateş sonucu yaralanmış, tedavi edildikten sonra da mahkeme süreci başlamıştı. Avad'ın yaralandığı olayda amca kızı da hayatını kaybetmişti.

Ä°SRAÄ°L'DEKÄ°  HAPÄ°SHANELERDE 350 FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° ÇOCUK VAR

Bu arada İsrail'deki hapishanelerde 12'si kız, 350 Filistinli çocuk bulunduğu belirtildi.

Filistin Esir Cemiyeti tarafından "20 Kasım Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla yayımlanan yazılı açıklamada, Ä°srail hapishanelerinde ÅŸu anda tutuklu veya hükümlü 18 yaÅŸ altı yaklaşık 350 Filistinli çocuk bulunduÄŸu, bunların 12'sinin kız olduÄŸu ifade edildi.

Açıklamada, Filistin'de "halk ayaklanması"nın baÅŸladığı Ekim 2015'ten bu yana Ä°srail güçleri tarafından 2 binden fazla çocuÄŸun göz altına alındığı ve bunların çoÄŸunun bir süre sonra serbest bırakıldığı aktarıldı.

İsrail yönetiminin Filistinli çocuklara yönelik, "doğrudan ve kasıtlı şekilde gerçek mermilerle hedef alma, gözaltı merkezlerine götürerek aç-susuz bırakma, sözlü ve fiili şiddet uygulama, korkutma ve baskı yoluyla ifade vermeye ve itirafa zorlama" gibi hak ihlallerinde bulunduğu ve bunların "suç" olduğu vurgulandı.

ÇOCUKLARA 10 YILI AŞAN HAPİS CEZALARI

"İsrail mahkemeleri çocuklar hakkında, müebbet ve 10 yıldan uzun süreli hapis cezaları verdi." denilen açıklamada, çocukların Ofer, Meggido ve Haşaron hapishanelerinde tutulduğu bilgisine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.