Sosyal Medya

YaÅŸam

Şırnak'ta kira fırsatçılığı

2 bin 44 ev yıkıldı. Evsiz kalanlar kiralık ev arıyor. Fakat 200-300 liralık evler için 700 lira isteniyor.



SokaÄŸa çıkma yasağının 8 ay sonra kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak’ta konut sıkıntısı yaÅŸanıyor. 2 bin 700 binanın yıkıldığı, 14 bin 727 binanın ise hasar gördüğü kente dönen vatandaÅŸlar, ev kiralarının yüksek olmasından ÅŸikayetçi.

200 LÄ°RALIK EVLER 700 LÄ°RA OLDU

Kentte, yasaktan önce 200-250 TL olan ev kiraları, ÅŸimdilerde 600-700 TL’ye çıkarken, birçok aile yerleÅŸecek ev bulamıyor. Bu yüzden kenti terk etmek durumunda kalan vatandaÅŸlar, 14 Mart’ta yasak ilan edilmesiyle birlikte gittikleri çevre il ve ilçelere geri dönüyor.

Şırnak'ta kira fırsatçılığı

 

"KİRA FIRSATÇILIĞI YAPILIYOR"

Konut sıkıntısı yaÅŸayan aileler adına Ä°HA’ya açıklamalarda bulunan Şırnaklı Ä°ÅŸadamı Yusuf Som, sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸinde vatandaÅŸların gittikleri ilçelerde de ev kiralarının yükseltildiÄŸini ve bunun üzerine sivil toplum kuruluÅŸları ve kanaat önderleri olarak ev sahiplerine, evsiz, barksız insanların üzerinden kira fırsatçılığı yapılmaması yönünde çaÄŸrı yaptıklarını anımsattı.

Şırnak'ta kira fırsatçılığı

"KENETLENMELÄ°YÄ°Z"

Ancak ÅŸimdi diÄŸer yerler bir yana Şırnak’ta da ev kiralarının yükseltildiÄŸini vurgulayan Som, “Evleri olan insanların diÄŸer insanlar üzerinden fırsatçılık yapması kadar bizi üzen bir ÅŸey yoktur. Bugün öyle bir gün ki herkesin birbirine yardım edeceÄŸi, kenetleneceÄŸi, hatta diÄŸer insanlardan kira almaması gereken günüdür. Bunun üzerinden fırsatçılık yapanları kınıyorum” dedi.

Şırnak'ta kira fırsatçılığı

“HERKES VÄ°CDAN SAHÄ°BÄ° OLSUN”

Som, bunun yanı sıra, kiralık evlerde oturan ancak yasak süresince evlerinde bulunmayan vatandaÅŸlardan da kira parasının talep edildiÄŸine dikkat çekerek, “Bu konuda da çok rahatsızız. Lütfen herkes saÄŸduyu ve vicdan sahibi olsun. Herkes elini vicdanına koysun. Bugün Şırnaklının Şırnaklıya sahip çıkma günüdür” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.