Sosyal Medya

Dünya

Salih Müslim: Avrupa beni Türkiye'ye vermez

Salih Müslim, Türkiye'de çıkan yakalama kararı ile ilgili olarak Avrupa'da Zübeyir Aydar ile ilgili verilen kararı örnek gösterdi



PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye'de hakkında çıkan yakalama kararını değerlendirirken "Sahte bir suçlama ve yakalama kararı, bizim için bir değeri yok. Sorun çıkarmak için yapıldığı belli ancak bizim için sorun değil" dedi.

Müslim, İngiltere'de faaliyet gösteren Centre for Kurdish Progress'in İngiltere Parlamentosu'nda düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

Müslim, moderatörlüğünü İskoçya Ulusal Partisi (SNP) milletvekili Natalie McGarry'in yaptığı toplantıda, 17 Şubat'ta Ankara'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak, dün kendisinin de aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılması ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'de ne olup bittiğini hepimiz biliyoruz; Parlamentonun bile işlevi yok. Bu yakalama kararını da ciddiye almıyoruz. Ben Türk vatandaşı değilim. Suriyeliyim ve kendi halkımı savunuyorum. İkinci olarak da şubat ayında meydana gelen olayı biz kınamıştık ve bu olayla ilgilimizin olmadığını açıklamıştık. Bu tamamen uydurulmuş bir suçlama ve uydurma bir yakalama kararı. Ancak bunun bizim için bir değer yok. Sorun çıkarmak için yapıldığı belli ancak bizim için sorun değil."

Salih Müslim, "Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada" diye konuştu.

Suriye'deki çatışmalara değinen Müslim, Suriyeli Kürtlerin kanton kurma amaçlarını "Biz kendi varlığımızı korumaya çalışıyoruz" diye açıkladı. Suriye'deki tüm etnik grupların kendi demokratik haklarına sahip olacakları bir demokratik federalizme ihtiyaç duyulduğunu, aksi halde Suriye'nin kaybedilebileceğini söyleyen Müslim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da 'sünni bir devlet kurmaya çalışmakla' suçladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.