Sosyal Medya

Güncel

'İran, Arap ve Afrika işlerine karışmasın'

Eritre Dışişleri Bakanı Muhammed, 4. Afrika-Arap Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, “Batı ve ABD, Suriye Libya ve Irak’ta yaşanan kargaşadan sorumludur.” dedi.



Eritre DışiÅŸleri Bakanı Osman Salih Muhammed’in, Suriye, Libya ve Irak’ta yaÅŸanan kargaÅŸadan batıyı ve Amerika BirleÅŸik Devletleri’ni (ABD) sorumlu tuttuÄŸu bildirildi. Ekvator Ginesi baÅŸkenti Malabo’da, yarın baÅŸlayacak 4. Afrika-Arap Zirvesi’nden önce yapılan ve Afrika ile Arap dışiÅŸleri bakanlarının katıldığı toplantı sonrasında basına açıklama yapan Muhammed, “Suriye, Libya ve Irak’ta yaÅŸanan kargaÅŸadan batı ve ABD sorumludur.” dedi.

Batı ile ABD’nin söz konusu ülkelere müdahale etmesinin terör tehlikesinin yayılma olasılığını artırdığını belirten Muhammed, Ä°ran’ın Arap ve Afrika iÅŸlerine yaptığı müdahaleleri de eleÅŸtirdi.

Ä°ran’dan Arap ve Afrika iÅŸlerine karışmamasını isteyen Muhammed, dış müdahaleleri engellemek amacıyla Afrika ve Arap ülkeleri arasında koalisyon ve iÅŸbirliÄŸi geliÅŸtirilmesi çaÄŸrısında bulundu. Muhammed, batıya göçün engellemenin tek seçeneÄŸinin Arap ve Afrika ülkeleri arasında yapılacak ekonomik ve yatırım iÅŸbirliÄŸinin olduÄŸunu vurguladı. Muhammed, ülkesinin Yemen’de başını Suudi Arabistan’ın çektiÄŸi Arap koalisyonunu desteklediÄŸini ve bu konuda BirleÅŸik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetlerine Asab Limanı’nda kolaylıklar saÄŸladığını ifade etti.

Kaynak: AA

Kaynak: Yeni Akit

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.