Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum!

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 108 merkezi, karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi.



Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 92 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAÅž'ın 108 merkezi karadan ve havadan hedef alınarak vuruldu. Harekatta DEAÅž'tan temizlenen 1800 kilometrekarelik alanda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliÄŸi yapıldı. Gün içerisindeki çatışmalarda ise 2 Türk askeri yaralandı, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 4 askeri yaÅŸamını yitirdi, 21'i de yaralandı. Harekatın son durumuna iliÅŸkin Genelkurmay BaÅŸkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: 

"Gün içerisinde yaÅŸanan çatışmalarda 4 muhalif ÅŸehit olmuÅŸ, 21 muhalif yaralanmış, 1 uzman çavuÅŸ ve 1 sözleÅŸmeli er 2 TSK personeli hafif ÅŸekilde yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın baÅŸlangıcından bu yana 215 meskun mahalde yaklaşık 1800 kilometrekarede saÄŸlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 99 DEAÅž hedefine ateÅŸ destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiÅŸtir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, DEAÅž kontrolündeki Bab ve Åžabviran bölgelerinde bulunan 9 hedefe hava harekatı icra edilmiÅŸ, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 2 karargah binası, 4 savunma mevzii ve 1 cephanelik imha edilmiÅŸtir. DEAÅž’ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek saÄŸlanan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 15 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiÅŸtir. Harekatın başından bugüne kadar, çoÄŸu tuzaklanmış 40 mayın ve 1707 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiÅŸtir."
KÄ°LÄ°S (DHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.