Sosyal Medya

Güncel

Rakı, balık ve Kemal Bey - Kurtuluş Tayiz



Kemal KılıçdaroÄŸlu, CHP’nin baÅŸarısızlığını partili arkadaÅŸlarının akÅŸam kurduÄŸu rakı sofralarına baÄŸlamış. Kemal Bey “Rakıları açıyorsunuz, mezeleri koyuyorsunuz, dedikodu yapıyorsunuz” diyerek arkadaÅŸlarını eleÅŸtiriyor.

Rakı içmekle CHP’nin baÅŸarısızlığı arasında doÄŸrudan baÄŸ kurmak isteyen hevesliler elbette olabilir; ama CHP’nin sorunu rakının verdiÄŸi sarhoÅŸluktan kaynaklanmıyor; aksine en büyük sorunları, içmeden de ayakları havada, uçucu fikirlere ve zihin dünyasına sahip olmaları.

Mesela, “Cumhuriyet’in kurucu partisi”nin, ülkeyi parçalamak ve bölmek için kurulan bir terör örgütü ve onun uzantısıyla ittifak etmesi, birlikte miting düzenlemeye kalkması için rakıdan fazlası gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarını, askerini, polisini hedef alan bir terör örgütü ile ortak “demokrasi mücadelesi” verecek kafaya ulaÅŸmak için ne rakı ÅŸiÅŸeleri, ne de ÅŸarap fıçıları yeter.

“Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti”ni savunan bir partinin Pensilvanya vaiziyle birlikte iktidar partisini devirmek için ortak hareket etmesi ayık kafayla yapılacak iÅŸ mi?

CHP’nin, devletin varlığı ve bütünlüğünü tehlikeye atacak ittifak ve iliÅŸki siyaseti Türk milletini dehÅŸete düşürerek kendinden uzaklaÅŸtırmakta. CHP’ye itibar edilmemesinin sebebi sarhoÅŸ kafayla bile atılamayacak adımları atmaya kalkması.

CHP politikalarının başarısızlığının rakıyla, mezeyle doğrudan bir bağlantısı yok; evrensel değerlerden kopuk, Türkiye gerçeklerine uzak, ayağı yere basmayan politikaların zaten hiçbir iktidar şansı yok ve olamaz da.

Sağlıkları ve sıhhatleri açısında rakıdan uzak durmalarında fayda var; ama daha önce bu uçucu fikirleri terk etmeleri lazım.

Hillary iyi, trump kötü mü?

Türkiye’deki Hillary destekçisi medya, seçim yenilgisinin ÅŸokunu atlatarak Trump’ın aslında ne kadar kötü olduÄŸunu anlatmaya baÅŸladı.

Sanki Obama ve Hillary Ã§ok demokrat, Trump Ã§ok kötü.

Sanki Obama Müslüman dostu, Trump Müslüman düşmanı.

Sanki demokratların yönetiminde Irak, Suriye, Libya, Mısır ve Afganistan’da dökülen Müslüman kanı deÄŸilmiÅŸ gibi.

Sahi Hillary destekçisi medya, dökülen Müslüman kanını önemsediği için mi Trump düşmanlığı yapıyor? Doğan medyası, Müslümanları çok sever, öyle mi?

Trump’ın baÅŸkanlığının Türkiye için iyi mi, kötü mü olacağını yakında görme ÅŸansını bulacağız; ama ondan önce Obama ve Hillary dönemini net olarak gördük, biliyoruz. Küresel siyonist çetenin kuklası Obama’nın, Irak ve Suriye’de milyonlarca Müslüman’ın kanının dökülmesinden doÄŸrudan sorumlu olduÄŸu gün gibi açık ve net.

Kâhin olmaya gerek yok; bildiklerimiz ve gördüklerimiz üzerinden konuşmak daha ufuk açıcı oluyor.

KurtuluÅŸ Tayiz - AKÅžAM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.