Sosyal Medya

Kültür Sanat

Ahır olarak kullanan alan 1500 yıllık sarnıç çıktı

Mardin’deki Dara Antik Kenti’nde ahır olarak kullanılan alanın, 6. yüzyılda Roma dönemine ait su sarnıcı olduğu ortaya çıktı.



Mardin’deki Dara Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında ahır olarak kullanılan alanın, 6. yüzyılda Roma dönemine ait su sarnıcı olduÄŸu ortaya çıktı. Mardin Müze Müdürü Nihat ErdoÄŸan, Nusaybin yolu üzerinde bulunan antik Dara Harabelerinde kazı çalışmalarının devam ettiÄŸini bildirdi.

Ahır olarak kullanan alan 1500 yıllık sarnıç çıktı

ROMA VE PERS DÖNEMİNE AİT ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR

6. yüzyılda Roma Garnizon kenti Dara’nın büyük kısmının köy evlerinin altında kaldığını kaydeden ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu: “Dara’da kazı çalışmaları devam ettikçe Roma ve Pers dönemine ait eserler de açığa çıkmaya devam ediyor. En son yapılan kazılarda Roma döneminden kalma su sarnıcı 18 metre derinliÄŸinde, 15 metre geniÅŸliÄŸinde. Burası toprak ile dolmuÅŸtu, boÅŸalttık. Yıkılan tabanı Koruma Kurulu Müdürlüğünün projesi kapsamında onarıldı.”

Ahır olarak kullanan alan 1500 yıllık sarnıç çıktı

Roma ve Pers döneminde Mardin’den gelen misafirlerin su ihtiyaçlarının bu sarnıç sayesinde giderildiÄŸini belirten ErdoÄŸan, “Bu sarnıcın ilginç tarafından birisi de ÅŸehrin 4 kilometrelik batı kısmındaki surun hemen arkasında kalmış olması. O dönemde Mardin tarafından gelen misafirler ÅŸehrin içine alınmasa bile onların su ihtiyaçlarını gidermek için yapıldığını düşünüyoruz” diye konuÅŸtu.

Ahır olarak kullanan alan 1500 yıllık sarnıç çıktı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.