Sosyal Medya

Dünya

Şii camisine DEAŞ saldırısı: en az 30 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir Şii camine düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı en az 30’a yükselirken, içlerinde çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.



Kabil Emniyet Müdürlüğü AsayiÅŸ Åžube Müdürü Feridun Ubaydi, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, “yaralıların hastanelere kaldırıldığını ve ölü sayısının artmasından endiÅŸe duyduklarını” söyledi.
 
Saldırının hedefinde ise Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da ÅŸehit edilmesinin 40. günü (Erbain) nedeniyle düzenledikleri matem törenine katılanlar vardı. Yaralılar bölgedeki iki saÄŸlık merkezine kaldırılırken, Ä°stiklal Hastanesi BaÅŸhekimi Muhammed Sabıur Nasib, “38 yaralının kendilerine ulaÅŸtırıldığını ve bunlardan 8 tanesinin durumunun ciddi olduÄŸunu” kaydetti.
 
Bölgede ücretsiz saÄŸlık hizmeti veren Ä°talyan sivil toplum kuruluÅŸu Emergency ise yaptığı açıklamada “kurumlarına 23 yaralının intikal ettirildiÄŸini ve bunlardan 10’unun çocuk olduÄŸunu” duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.