Sosyal Medya

Güncel

Tartışılan yasa Roman vatandaşlarımız için umut kapısı oldu!

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, erken yaşta evlenenlerle ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bu yasa bilinçli bir şekilde provokasyona uğruyor birileri tarafından. Bu işin üzerinden siyaset yapmak istiyorlar. Lütfen bu insanları politikaya alet etmeyelim. Burada gerçek bir yara var, burada sıkıntı var." dedi.



Söz konusu düzenlemeyi Türkiye'deki Romanlar olarak 14 Mart 2015'te Çanakkale'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talep ettiklerini anlatan Çokyaşar, "O gün Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kardeşimiz çıktı ve dedi ki, 'Sayın Cumhurbaşkanım ben evliyim, 3 çocuğum var. Erken yaşta evlendim. Eşim 5 yıl sonra cezaevine girdi. Lütfen bu konuya bir çözüm bulalım.' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız o gün konuyla ilgili araştırma talimatı vereceğini söyledi." diye konuştu.

ROMANLAR DÃœZENLEMEDEN MEMNUN
Küçük yaşta evlendiği için "cinsel istismar" suçundan eşleri ve yakınları hapishaneye giren Roman vatandaşlar da "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeyi" içeren öneriyi memnuniyetle karşıladı.
 
CHP'Lİ ROMAN VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ
Türkiye'nin ilk Roman kökenli vekili olan CHP'li Özcan Purçu ise sosyal medya hesabından düzenlemeye tepki gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.