Sosyal Medya

Güncel

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından açıklama yapıyor.



Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Saat 13.45'te başlayan toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, önemli açıklamalar yapıyor.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Veri merkezlerinin Türkiye'de oluşturulması projesi var. Verilerimizin yüzde 70'i yurt dışında toplanıyor. Bu veri güvenliği açısından da riskli bir durum. Bu proje hızlandırılacaktır.

Bir başka konu ise İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ortak projeyle okullarımızın güvenliğiyle ilgili bir konu. Hem uyuşturucu hem de diğer kötü alışkanlıklarla mücadele için kamera sistemi oluşturulması planlanıyor. Bunun yanı sıra seyyar güvenlik unsurlarının oluşturulması de gündemimizde.

EKONOMÄ°K KOORDÄ°NASYON KURULU TOPLANTISI:

Ekonomiyi yakınen takip ediyoruz. Ekonomide olaÄŸanüstü bir durum söz konusu deÄŸildir. Ekonomi Koordinasyon Toplantısı sürekli yapılan bir toplantıdır. Ä°lgili kurumların bütün yetkilileri, Merkez Bankası, diÄŸer kurullar hepsi bir araya gelir, ekonomi yönetimiyle birlikte kararlar alınarak devam edilir. Merkez Bankası kendi üstüne düşen kısmı sürdürecektir.

CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİ:

Bu yapılan düzenleme bir ihtiyaca binaen, Türkiye'de fiilen var olan bir uygulamadan, törelerden kaynaklanan vesaire birtakım uygulamalardan kaynaklanan gerekçelerle gündeme getirilmiştir. Asla tecavüz suçlarını kapsamamaktadır. Bunun altını çizerek ifade etmek isterim, kapsamayacaktır da. Bu konuda eğer CHP ve MHP'nin başka teklifleri varsa bu teklifleri de değerlendirmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz.

Çok net söylediğimi düşünüyorum. Ortada parlamentoya gelen tekliften başka bir teklif yok. Muhalefet partileri de bu konuda somut bir düzenleme ile gelirse teklif gözden geçirilir.

Ä°SRAÄ°L'DE EZAN YASAÄžI:

Öncelikle İsrail'de Mescidi Aksa'da ve diğer camilerde ezan okunmasına kısıtlama getirilmesi din ve vicdan özgürlüklerine aykırı bir durumdur. Kudüs çok dinlilik ortamıyla yeni karşılaşmıyor. Özellikle Osmanlı zamanındaki barış döneminde kiliselerdeki çan sesleri ile ezan sesleri birbirine karıştı.

Hiç kimse birbirine sormadı. Böylesine çok kültürlü geçmöişi olan bir yerde ezan seslerinin kısılmasına çalışmak anlaşılır gibi bir şey değildir. Kudüs'ün çok kültürlülüğüne hakarettir. Ben böyle bir yalnışın uygulamaya geçmeyeceğini düşünüyorum. Bu kararların geri alınacağını düşünüyorum. Eğer biz ezanı camilerde yasaklayacağız diyorlarsa şunu sormak isterim: Biz ezanları havralarda mı okutacağız?

ÅžANGHAY BEÅžLÄ°SÄ°:

Dünyanın bütün bölgeleriyle ilişki kurabilen ender ülkelerden birisiyiz. Bu anlamda Türkiye'nin elinin kuvvetli olduğunu gösteren işaretlerdir. Orada yapılacak herhangi bir adım Türkiye'nin başka bölgelerle olan ilişkilerini ortadan kaldıracağı anlamına gelmez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.