Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad'dan Özerklik teklifine ret

Suriye'de Beşar Esad yönetimi, Halep'in doğusunda muhaliflere özerklik sağlanmasını teklif eden Birleşmiş Milletler'in önerisini reddetti.



Suriye'de silahlı muhalifler için Halep'in doğusunda 'özerk bir bölge' kurulmasını öngören ateşkes planına Suriye yönetimi karşı çıktı. Şam'da Mistura ile görüşen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, bu önerinin 'ulusal egemenliğin ihlali' ve 'terörizmin ödüllendirilmesi' anlamına geldiğini belirtti.

Mistura'dan Suriye barış görüşmelerine geri dönüş konusunda yeni tarih beklediklerini ancak bu konuda yanıt alamadıklarını söyleyen Muallim, "Mistura'ya Doğu Halep'teki teröristlerin oradan çıkarılması konusunda, her ne kadar onların sayısı hakkında fikir ayrılıklarımız da olsa, mutabık olduğumuzu ilettim. Ancak 275 bin Suriye vatandaşını 5 ya da 6 bin militanının elinde rehin bırakmak saçmalık. Dünyadaki hiçbir hükümet bunu kabul etmez" dedi. Mistura'nın önerdiği özerk bölge teklifinin "kategorik olarak reddedildiğini" söyleyen Muallim "Hala Batı Halep'i rastgele bombalayan, binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan bu teröristleri BM'nin ödüllendirmesi mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.