Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de 3,5 yılda 100'den fazla camiye saldırısı

Birleşik Krallık genelinde 3,5 yıllık süreçte 100'den fazla cami saldırısı gerçekleşti



BirleÅŸik Krallık'ta yaklaşık son 3,5 yılda yaÅŸanan islamofobik saldırılarda 100'den fazla cami ve Ä°slami kuruluÅŸun hedef alındığı bildirildi.

Ülkede Müslümanlara yönelik saldırıları izleyen hükümet destekli "Tell Mama" adlı kuruluşun açıkladığı verilere göre, Mayıs 2013-Eylül 2016 döneminde ülke genelindeki 100'den fazla cami ve İslami kuruluş, Müslüman karşıtı saldırıların hedefi oldu.

Açıklamada, söz konusu saldırılarda genellikle, cezai yaptırım gerektiren maddi zarar verme eylemlerinin öne çıktığı kaydedilirken, ayrıca kundaklama, domuz eti içerikli ürünlerin camilere bırakılması, nefret içerikli e-posta gönderilmesi, sözlü saldırı ve aşırıcıların ÅŸiddet içeren eylemleri sergilenmesinin Ã¶ne çıkan saldırı kategorilerini oluÅŸturduÄŸu aktarıldı.

Saldırıların genellikle Müslümanların yoÄŸun yaÅŸadığı yerlerdeki camilere yönelik gerçekleÅŸtiÄŸi ifade edilen açıklamada, ancak çok fazla Müslüman nüfus bulunmamasına karşın Ä°ngiltere'nin güneybatı ve güneydoÄŸu bölgelerinde de bazı islamofobik olayların yaÅŸandığı bildirildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Tell Mama'nın Direktörü Fiyaz Mugha, saldırılarda kullanılan dil ve eylemlerin, bu kiÅŸilerin aşırı saÄŸ gruplarla bağı olduÄŸuna ve saldırganların bu tür grupları desteklediÄŸine iÅŸaret ettiÄŸini belirerek, "Veriler, Müslüman karşıtı nefretin, ülkedeki Müslüman toplumların görünür sembolü olan camileri hedef aldığını gösteriyor." dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.