Sosyal Medya

Coğrafyamız

Erdoğan'ın Şanghay Beşlisi çağrısına Rusya'dan ilk yorum

Erdoğan’ın “Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasına Rusya'dan olumlu bir yorum geldi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, “Türkiye’nin Åžanghay BeÅŸlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini saÄŸlar” açıklamasına söz konusu birliÄŸin üyelerinden Rusya olumlu yaklaÅŸtı.

ERDOĞAN İÇİN MANTIKLI BİR ADIM OLURDU

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Savunma Komitesi üyesi Aleksey PuÅŸkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın sözleriyle ilgili şöyle dedi: “Türkiye’nin Åžanghay Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü’ne (ŞİO) üyeliÄŸi ErdoÄŸan için mantıklı bir adım olurdu. ŞİÖ, AB’den farklı, onun yerine geçemez. Fakat AB’den farklı olarak ŞİÖ üyeleri tamamen egemen.”

ERDOÄžAN’DAN ‘ÅžANGHAY BEÅžLÄ°SÄ°’ ÇIKIÅžI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Semerkant’tan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Mesele ÅŸu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. ‘Benim için varsa, yoksa Avrupa BirliÄŸi’ dememeli. Benim kanaatim bu. Yani, bazıları eleÅŸtiriyor olabilir ama ben de kendi kanaatimi söylüyorum. Mesela, ‘Åžanghay BeÅŸlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?’ diyorum. Temenni ederim ki orada olumlu bir geliÅŸme olması halinde, yani Türkiye’nin Åžanghay BeÅŸlisi içerisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini saÄŸlayacaktır diye düşünüyorum” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.