Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım: Kılıçdaroğlu anla artık

Başbakan Yıldırım, 'Rejim tartışması 1923’te bitti. Türkiye, 'Cumhuriyet' dedi, rejimini seçti. Rejim değiştiren yok.Değişen sadece hükümet sistemi.' dedi.



Ajanslarda yer alan habere göre; Tuzla'daki Okan Ãœniversitesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesinin açılış törenine katılan BaÅŸbakan Binali Yıldırım, ardından AK Parti Tuzla Ä°lçe BaÅŸkanlığını ziyaret etti.

Yıldırım, AK Parti Tuzla Ä°lçe BaÅŸkanlığı Konferans Salonunda kendisini bekleyen vatandaÅŸlara hitap etti. 

REJÄ°M TARTIÅžMASI 1923'TE BÄ°TTÄ°

Yıldırım, konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da seslenerek; "Rejim tartışması 1923'te bitti. Türkiye, 'Cumhuriyet' dedi, rejimini seçti. Rejim değiştiren yok. Şunu bir anla artık." dedi.

Yıldırım, "Hükümet sistemi de aynen belediye baÅŸkanlığı gibi… Ä°ÅŸi büyütmeye lüzum yok. 80 senedir Türkiye'de belediyeler seçiliyor. Türkiye bölündü mü? Ä°stanbul'un BüyükÅŸehir Belediyesi var. Meclisi de var. Belediye baÅŸkanı seçiliyor. Aynı gün meclisi de seçiliyor. Åžimdi de aynısı olacak. Hem meclis seçilecek hem CumhurbaÅŸkanı seçilecek. Aynı gün seçilecek. Aynı sürede görev yapacaklar. Tekrar seçime gidecekler. Yine aynı gün seçime gidecekler. Olan bu." diye konuÅŸtu.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun korku pompalamaya gayret ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bir takım kafa karıştırıcı laflar ediyor. 'Rejimi değiştirmem. Rejim tehlikede. Türkiye bölünecek...' Siz değil miydiniz, 'Başkanlık gelirse Türkiye bölünür' diyen? 'Türkiye'nin bekası mevcut sistemin devamıdır' diyen siz değil miydiniz? Başkanlık mutlak ve mutlak tek başına iktidar demek, güçlü siyasi irade demek. Başkanlıkta koalisyon yok. Koalisyon olmayınca artık CHP'nin umudu da yok. Ne yapacak? Tek umudu koalisyon ortağı olmak. Şimdi bakıyor, bu sistemde o da gidiyor. Böyle yapacağına kardeşim çalış, milletin gözüne gir. Millet de belki, 'hadi bir de seni deneyelim' der."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.