Sosyal Medya

Güncel

Fırat Kalkanı'nda bir asker şehit

Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Numan bölgesinde meydana gelen kazada bir askerin şehit olduğu bildirildi



Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Numan bölgesinde meydana gelen kazada bir askerin şehit olduğu bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere, örgütlerin tehdidini bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 89. gününe girdi.

Harekat sırasında bugün sabah 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerin aktarıldığı bilgilendirmede, Karadağ bölgesinde karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile muhalif unsurların, planlı bölgelerin ele geçirilmesine yönelik ileri harekatına devam edildiği belirtildi.

DEAŞ mensuplarınca, Bab'ın batısında yer alan Al Ghuz'un kuzeyinde, 1 zırhlı muharebe aracına (ZMA) güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, ZMA hafif hasar aldı. Bab batısında yer alan Al Azrak'ın güneyinde, bombalı araç ile yapılan intihar saldırısında 2 uzman erbaş hafif şekilde yaralandı.

Al Ghuz'un kuzeyinde DEAŞ tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu şarapnel parçalarından dolayı iki personel hafif şekilde yaralanırken, Numan bölgesinde meydana gelen kaza sonucu bir asker şehit oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.