Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM'den Yemen'e Engelsiz İnsani Yardım Çağrısı

UNICEF, Yemen'de 48 saatlik ateşkesin yürürlüğe girmesiyle insani yardımların ulaştırılabilmesi için engelsiz erişim çağrısında bulundu



BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de 48 saatlik ateÅŸkesin yürürlüğe girmesiyle insani yardımların ulaÅŸtırılabilmesi için engelsiz eriÅŸim çaÄŸrısında bulundu. 

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake yaptığı yazılı açıklamada,Yemen'de 18 aydır devam eden savaşın, binden fazla çocuÄŸun ölümüne neden olduÄŸunu ve milyonlarca insanı en temel ihtiyaçlardan mahrum bıraktığını söyledi. 

Yemen'de gıda ve su kaynaklarının azaldığını ve 1,5 milyon çocuÄŸun aşırı derecede yetersiz beslenmeye maruz kaldığını belirten Lake, kolera ve kızamık vakalarındaki hızlı artışın da binlerce insanın hayatını tehlikeye attığı uyarısında bulundu. 

Lake, Yemen'de savaÅŸan bütün taraflara 48 saatlik ateÅŸkesin yürürlüğe girmesiyle insani yardımların ulaÅŸtırılabilmesi için engelsiz eriÅŸim çaÄŸrısı yaptı. 

Yemen'de 21 milyon için insani yardım gerekiyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Yemen'de insani yardımların ulaÅŸtırılması amacıyla saÄŸlanan 48 saatlik ateÅŸkesin bugün baÅŸlayacağını duyurmuÅŸtu. 

BM'ye göre, Yemen'de nüfusun yüzde 80'ini oluşturan 21 milyon için insani yardım gerekiyor.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.