Sosyal Medya

Dünya

Türk-Amerikan Derneklerinden FETÖ İle Mücadele Deklarasyonu

ABD’de yerleşik Türk-Amerikan toplumu üyeleri ve Türk toplumuna hizmet veren Türk Amerikan dernekleri, FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerine karşı güç birliği yapmak üzere, TASC önderliğinde bir deklarasyon yayınladı.



- 14 farklı eyaletten gelen 25 Türk-Amerikan dernek temsilcisinin imza attığı deklarasyonda, "15 Temmuz’da yaÅŸadığımız hain darbe giriÅŸimini, ABD’de Türk olmayan Müslüman toplumuna doÄŸru ÅŸekilde aktarılması konusunda ortak çalışma kararı almış bulunmaktayız" ifadeleri kullanıldı.
- TASC Yönetim Kurulu Üyesi ve İletişim Direktörü Tuncer:
- "Amerika’da yaÅŸayan Türkler olarak FETÖ konusunda zaten belli bir mücadele içerisindeyiz. Fakat bu mücadelenin daha kontrollü ve organize olması gerektiÄŸini düşünüyoruz" 
 
ABD’de yerleÅŸik Türk-Amerikan toplumu üyeleri ve Türk toplumuna hizmet veren Türk Amerikan dernekleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ABD'deki faaliyetlerine karşı güç birliÄŸi yapmak üzere, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) Ã¶nderliÄŸinde bir deklarasyon yayınladı.

Başkent Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezi'nde (DCA) gerçekleştirilen ve 14 farklı eyaletten gelen 25 Türk-Amerikan dernek temsilcisinin katıldığı toplantıdan FETÖ ile ortak mücadele kararlılığı çıktı.

Toplantının sonucunda Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Ã¶ncülüğünde FETÖ ile daha organize bir ÅŸekilde mücadele etmek üzere, ortak bir deklarasyon yayınlandı.

ABD’deki 14 farklı eyaletten 25 dernek yöneticisinin imza attığı deklarasyonda, "ABD’de yerleÅŸik Türk-Amerikan toplumu üyeleri ve Türk toplumuna hizmet veren Türk Amerikan derneklerinin yöneticileri olarak, anavatanımız Türkiye ve ABD toplumları arasındaki iletiÅŸimin geliÅŸtirilmesi, Türk örf ve adetlerinin ABD’de yaÅŸatılması ve genç nesillerimize aktarılması noktasında, özellikle ise 15 Temmuz’da yaÅŸadığımız hain darbe giriÅŸimini ABD’de Türk olmayan Müslüman toplumuna doÄŸru ÅŸekilde aktarılması konusunda ortak çalışma kararı almış bulunmaktayız." ifadesine yer verildi.

- Ortak hedef FETÖ ile mücadele

Söz konusu derneklerin, FETÖ’nün faaliyetlerine karşı TASC'ın sürdürdüğü çalışmalara destek olma kararının vurgulandığı deklarasyonda, ÅŸunlar kaydedildi:

"Ä°mzası olan Türk-Amerikan dernekleri yetkilileri olarak, TASC’ın FETÖ elebaşının Türkiye’ye iade edilmesi noktasında ABD’li yetkililere ilettiÄŸi talepleri desteklediÄŸimizi bildirir, Türkiye halkının hür bir ÅŸekilde seçtiÄŸi milli iradesinin yanında olduÄŸunu deklare ederiz." 

 TASC Yönetim Kurulu Ãœyesi ve Ä°letiÅŸim Direktörü Mustafa Tuncer de toplantıda yaptığı konuÅŸmada, "Amerika’da yaÅŸayan Türkler olarak zaten FETÖ konusunda belli bir mücadele içerisindeyiz. Fakat bu mücadelenin daha kontrollü ve organize olması gerektiÄŸini düşünüyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Tuncer, "FETÖ üyelerinin ABD’de yaÅŸayan Türklerle bir iliÅŸkisi söz konusu deÄŸildir ve bu noktada diÄŸer Amerikalı Müslümanları da uyararak, FETÖ’nün hak ettiÄŸi muameleyi görmesini saÄŸlayacağız." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.