Sosyal Medya

Güncel

Gülen'in ByLock ismi belli oldu

FETÖ'ye yönelik mayıs ayında gerçekleştirilen operasyon öncesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifade veren ‘Yeğen' kodlu gizli tanığın beyanları doğrultusunda, örgüt üyelerinin ByLock adlı gizli yazışma programını kullandığı tespit edildi.



Gizli tanığın ifadesi sonrasında Şubat 2016'da İzmir'de deşifre edilen ByLock'un tüm Türkiye'deki istihbarat, emniyet ve savcılık makamlarına bildirildiği öğrenildi.

FETÖ üyelerinin ByLock'un deÅŸifre olması nedeniyle aynı amaç doÄŸrultusunda ‘Eagle IM' isimli programı da kullanmaya baÅŸladıkları, bu programın geliÅŸtirilmesinin ardından ByLock'un aktif olarak kullanılmadığı belirlendi. Ä°tirafçı ve bazı zanlıların beyanlarında da ByLock'u mart ayına kadar aktif olarak kullanan örgüt üyelerinin ByLock'tan yapılan duyuru sonrası Eagle IM'i kullanmaya baÅŸladıkları bilgisi yer aldı.

GÄ°ZLÄ° TANIK Ä°TÄ°RAF ETTÄ°

Gizli tanık YeÄŸen'in itirafları ve Ä°zmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžubesince yapılan çalışmalarla, örgütün gizli yazışma programı ByLock'un ekran ara yüzü ortaya çıkarıldı. Ä°tiraflarda bulunan gizli tanık YeÄŸen'in "Bylock'ta çevrimiçi olan ve 'Hoca Efendi'olan kayıtlı kullanıcı Fethullah Gülen'di" ifadeleri emniyet kayıtlarına geçti.

Gizli tanık beyanlarına göre yapılan çözümlemede, ByLock ana ekran ara yüzünde ‘Friends (9/27)' olarak görülen üst kısım 27 kullanıcının bulunduÄŸu, grupta yeÅŸil renkte ve çevrimiçi olan 9 kiÅŸiden birinin ‘Hoca Efendi' isimli kullanıcı olduÄŸu tespit edildi.

ByLock'un ekran arayüzünde sarı renkte görünen kullanıcıların gelen mesajlara göre anlık çevrim içi, gri renkte olanların ise çevrimdışı oldukları belirlendi.

EAGLE ÃœZERÄ°NDEN KONUÅžMA

Ekran ara yüzünde bazı kullanıcıların örgütün kullandığı bir baÅŸka gizli yazışma programı olan ‘Eagle' kullanıcı adlarını ve ÅŸifrelerini grupta herkesin gördüğü profil ana ekranında paylaÅŸtıkları, örgüt mensuplarının bu sayede diÄŸer kullanıcılarla Eagle üzerinden de görüşme yaptıkları tespit edildi. Bir kullanıcının ise örgütün yayın organı Zaman gazetesinin logosunda yer alan kum saatini profil ekranına yansıttığı belirlendi. Emniyet kayıtlarına geçen ByLock yazışmalarına göre, ‘Asrın hatibiyle aynı anda' baÅŸlığıyla 8 Åžubat 2016'da yapılan paylaşımda, "Hamlar haslardan tamamen ayrılsın" ifadeleri yer alıyor.

KARÅžIYAKA'DA OPERASYON

Ä°zmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda, örgütün ‘okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu' olduÄŸu ileri sürülen, Fethullah Gülen'in yeÄŸeni Mehmet Mezher Gülen, teÄŸmen M.A.T., örgütün ‘Bergama emniyet imamı' Sinan Özmen, ‘Bergama Işık evleri imamı' Mehmet Öksüz, ‘Bergama diyanet imamı' Celal Döner, ‘Kınık ilçe imamı' Harun YeÅŸil, Ovacık Altın Madeni Ä°ÅŸletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında bulunduÄŸu 36 kiÅŸi gözaltına alınmış, daha sonra gerçekleÅŸtirilen operasyonlarla birlikte 79 zanlı tutuklanmış, 54 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmış, 8 kiÅŸi de serbest bırakılmıştı

Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programları üzerinde yapılan incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden saÄŸladığı gelirler ve bunların dağıtımına iliÅŸkin bilgilerin ayrıntılı ÅŸekilde yer aldığı saptanmış, Ä°zmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden ‘kurban, burs ve himmet' adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir saÄŸlandığına iliÅŸkin bilgilere ulaşılmıştı. Elde edilen gelirin dağıtımına iliÅŸkin bilgilerin de bulunduÄŸu kayıtlarda, bu gelirden yüzde 15'lik payın Fethullah Gülen'e aktarıldığı ve ‘Pensilvanya' diye kayda geçirildiÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.