Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Akşam gazetesinin Yazı İşleri Müdürü'nü ve ekibini kutluyorum. Neden biliyor musunuz?

Kılıçdaroğlu, "Akşam gazetesinin Yazı İşleri Müdürü'nü ve ekibini kutluyorum. Neden biliyor musunuz? Hiç sağa, sola sapmadan, 'Getirdikleri tam başkanlıktır' diye manşet attı" dedi.



Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin derdinin bir tane olmadığını belirtti.

"Bütün dertleri unutmuşuz, bir kişiye nasıl bir koltuk bulabiliriz, bütün derdimiz bunun üzerine inşa edilmiş" diyen Kılıçdaroğlu, doların değer kazandığını, çocuk tecavüzlerinin, uyuşturucu kullanım oranlarının arttığını, sanayi üretiminin düştüğünü, işsizlik oranının yüzde 19-20'lere çıktığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, geçen gün bir çocuk açlıktan öldüğünü, maden kazasında işçilerin hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Hiç önemli değil. Bir tek şey önemli, bir kişiye nasıl başkanlık koltuğu verebiliriz" diye konuştu.

 ‘ABDULLAH GÃœL BÄ°ZÄ° TEMSÄ°L EDÄ°YORDU'

BaÅŸkanlık tartışmasına deÄŸinen KılıçdaroÄŸlu, "BaÅŸkan demeyelim de baÅŸkan dersek kötü, yanlış anlaşılıyor, çokça madde deÄŸiÅŸecek o zaman, her yerde cumhurbaÅŸkanı yazılı, biz buna baÅŸkanlık demeyelim cumhurbaÅŸkanı, 'partili cumhurbaÅŸkanı' diyelim" yaklaşımında bulunulduÄŸunu söyledi. Bu durumu eleÅŸtiren KılıçdaroÄŸlu, bu ÅŸekilde yapılacak bir düzenlemeyle cumhurbaÅŸkanının devletin bütününü temsil etmeyeceÄŸini savundu. KılıçdaroÄŸlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP olarak bizi temsil etmez. Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel, Turgut Özal bizi temsil ediyordu ama hiçbiri partili deÄŸildi. Ayrıldılar, partileriyle iliÅŸkileri kesildi. Seçim sandığına gider istediÄŸi partiye oy verir, ona itirazımız yok ama bir partiyi temsil ederseniz, devletin uyumunu saÄŸlayamazsınız. Diyorum ki ben, bununla siz rejimi deÄŸiÅŸtirmek istiyorsunuz. 'Hayır.' diyorlar. 'Rejim 1923'te kuruldu, rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi söz konusu deÄŸil. Rejim, bir devletin yönetim biçiminin adı. Tarafsız bir cumhurbaÅŸkanının olduÄŸu bir yerden kalkıp da BaÅŸkanlık rejimine geçerseniz, rejimi deÄŸiÅŸtirmiÅŸ oluyorsunuz, bu kadar basit. 

‘BÄ°R KİŞİ BÃœTÃœN YETKÄ°LERE SAHÄ°P OLACAK, DÃœNYADA BÖYLE BÄ°R ÖRNEK ESKÄ°DEN HÄ°TLER'DE VARDI'

Yani milleti, özür dilerim ama aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yoktur. Rejimi deÄŸiÅŸtiriyorsunuz, üstelik gelecek olan baÅŸkan hakimleri, valileri, büyükelçileri, milletvekillerini tayin edecek yani güçler ayrılığı deÄŸil, güçlerin birliÄŸi olacak. Bir kiÅŸi bütün yetkilere sahip olacak, dünyada böyle bir örnek eskiden Hitler'de vardı. Biz 21. yüzyıldayız. Bütün yetkiler bir kiÅŸiye verilecek. Efendim, bu partili CumhurbaÅŸkanı. AkÅŸam gazetesinin Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü'nü ve ekibini kutluyorum. Neden biliyor musunuz? Hiç saÄŸa, sola sapmadan, 'Getirdikleri tam baÅŸkanlıktır' diye manÅŸet attı. Gazete yalan söylemiyor, doÄŸruyu söylüyor tam baÅŸkanlık getiriyorsun." 

‘BAHÇELÄ° DE AYNI DUYARLILIKLA DÜŞÜNMEK ZORUNDA'

KılıçdaroÄŸlu, "Eminim Türkiye'nin bekasını, geleceÄŸini, dirliÄŸini ve bütünlüğünü ben nasıl düşünüyorsam, sokaktaki esnaf, ayakkabı boyacısı nasıl düşünüyorsa eminim Sayın Bahçeli de aynı duyarlılıkla düşünmek zorundadır. Bu ülkenin birliÄŸini, bütünlüğünü, bekasını hepimiz savunmak zorundayız. Bu ülke altın tepsi içinde bize sunulan bir ülke deÄŸil, acı, kan, gözyaşı, ÅŸehitler vardır. Bu mücadelelerin sonunda Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuÅŸtur. Dolayısıyla 'Türkiye Cumhuriyeti devletini ben geleceÄŸim, istediÄŸim gibi yöneteceÄŸim'. Ne demek? 'Oya bakarım'. Her ÅŸey oyla olmaz, öyle 'Oyum var, istediÄŸimi yaparım, ülkeyi parçalarım'. Yok, ona da kimsenin gücü yetmez. Niye yetmez? Bir tek CHP'li varsa parlamentoda kimsenin buna gücü yetmez, bu kadar açık ve net söylüyorum" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.