Sosyal Medya

Güncel

Doları düşüren adım nihayet geldi!

EKK'da 'Merkez Bankası gereken önlemleri alacak' açıklaması doları sakinleştirdi.



Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı bitti. Toplantıda "Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak" denildi. Açıklamanın ardından dolar düştü.
Dolarda son günlerde yaşanan rekor artışın masaya yatırıldığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.
 
4 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, Dolardaki hareketliliğinin küresel kaynaklı olduğu vurgulandı ve Merkez Bankasının gereken önelmeleri alacağı açıklandı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“BaÅŸbakanımız baÅŸkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında küresel piyasaları ve ülkemizi etkileyen ekonomik geliÅŸmeler kapsamlı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirilmiÅŸtir.
 
MERKEZ BANKASI TEDBÄ°R ALACAK
Piyasalardaki hareketliliÄŸin esas itibariyle küresel kaynaklı olduÄŸu deÄŸerlendirilmekle birlikte ülkemize etkilerini sınırlamak amacıyla tüm tedbirler gözden geçirilmiÅŸtir. Bu çerçevede; T.C. Merkez Bankası, ekonomik geliÅŸmeleri yakından takip etmekte olup fiyat istikrarı hedefi doÄŸrultusunda gereken tedbirleri alacaktır. Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacaktır. Ayrıca, reel sektörün güçlü biçimde desteklenmesine yönelik adımlara devam edilecektir.”
 
DOLAR DÜŞTÜ
EKK toplantısı öncesi, dolar 3.4069 lira ve euro da 3.6011 lira ile yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın EKK toplantısına girerken yaptığı açıklamada, toplantıda "döviz kurunda yaşanan hızlı yükseliş"in de ele alınacağını açıklaması üzerine, dolar 3.37 - 3.37 ve euro da 3.57 - 3.58 aralığına çekildi.
 
YILDIRIM NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
BaÅŸbakan Yıldırım öğlen saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken doların yükseliÅŸiyle ilgili ÅŸu açıklamada bulunmuÅŸtu: "Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde hareketlilik baÅŸladı. Halen devam ettiÄŸini biliyoruz. VatandaÅŸlarımız rahat olsun. Ãœlke ekonomisinin temelleri saÄŸlamdır. Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.