Sosyal Medya

Güncel

TÜSİAD: İş dünyası tedirgin!

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, AB ile yaşanan gerilimin iş dünyasını tedirgin ettiğini söyledi.



 TÃœSÄ°AD BaÅŸkanı Cansen BaÅŸaran-Symes, AB ile yaÅŸanan gerilimin iÅŸ dünyasını tedirgin ettiÄŸini söyledi.
 
HDP ve Cumhuriyet gazetesi operasyonlarının ardından AB’den gelen eleÅŸtiriler müzakerelerin durdurulması ve ekonomik yaptırımın dillendirilmeye baÅŸlaması ile AB-Türkiye iliÅŸkilerinin gerilimine TÃœSÄ°AD’dan da uyarı geldi.
 
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, iş dünyasının talebinin ilişkilerin sürmesinden yana olduğunu söyledi. 'Üyelerimzle çok yakın temas halinde bir kurumuz. Son dönemde AB ile olan bu gerginliğin iş dünyasını fazlasıyla tedirgin ettiğini ve bunun ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum' diyen Symes, istihdamın önemine değinerek, bunun için güven ortamı yaratılması gerektiğini söyledi.
 
Türkiye ekonomisinde en önemli sorunun güven sorunu olduÄŸunu söyleyen Symes, 'Bir kere üçüncü dönemde bir yavaÅŸlama olacağı görülüyordu. Biz TÃœSÄ°AD olarak tüm söylemlerimizde yüzde 8’lik bir iÅŸsizlik oranını tutabilmek için yüzde 5’lik büyümeyi gerektiriyordu. EÄŸer en büyük problem ÅŸu anda ne derseniz, güven ve güvensizlik derim. Ãœlke içi ve ülke dışındaki ittifaklarla bunu aÅŸabiliriz' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.