Sosyal Medya

Güncel

O TBMM personeli görevden uzaklaştırıldı

CHP Grup Başkanvekili Özel, Meclis personeli olduğu tespit edilen kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partileri hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarına da değindi. Söz konusu kişinin son bir ayda partiye dönük 43 adet hakaret içerikli paylaşımının bulunduğunu belirten Özel, söz konusu kişinin bilgisayarını tutanakla Meclis Genel Sekreterliğine teslim edildiğini söyledi.



Söz konusu kiÅŸinin açığa alındığının kendilerine ifade edildiÄŸini aktaran Özgür Özel, ÅŸunları kaydetti:               
 
İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
"Bu kiÅŸi Türkiye Cumhuriyeti'nin kırmızı plaka listesini de bir yerden bulmuÅŸ, fotoÄŸrafını çekmiÅŸ, biz peÅŸinden koÅŸarken masasından bunları kaçırmaya çalışıyordu. Meclis BaÅŸkanlığına bunları da yollayacağız. 1990'larda da Meclis'te çalışan, o günkü iktidar partilerinden yana yaklaşımıyla tanınan, Susurluk faciası sırasında birtakım şüpheli hareketinden dolayı Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatının, dönemin Meclis'teki gözcüsü olduÄŸu nitelendirilmiÅŸ bu kiÅŸinin geçmiÅŸini, bugününü ve bugün nasıl bir çalışma içinde olduÄŸunu da izlemeye devam edeceÄŸiz."      
 
TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
TBMM Başkanlığı İletişim Ofisince yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, TBMM'de çalışan bir memurun sosyal paylaşım sitesinden CHP'ye hakaret etmesi üzerine bilgisayarına el konulduğu yönünde çıkan haberler üzerine, açıklama gereği duyulduğu belirtildi.
 
YAKIÅžIKSIZ PAYLAÅžIMLAR
TBMM Genel Kurulu'nun dünkü birleşiminde dile getirilen ve bugün ulusal basında yer alan TBMM Başkanlığı personeli B.T.'nin, sosyal medyadaki bazı siyasi parti ile liderlerine yönelik yakışıksız ve hakaret içeren paylaşımlarının üzüntüyle karşılandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
"Başkanlığımızca söz konusu paylaşımların tasvip edilmesi ve görmezlikten gelinmesi söz konusu olmadığı gibi bu tür paylaşımlar esefle kınanmaktadır. Paylaşımları nedeniyle ilgili personel görevden uzaklaştırılmış olup, hakkında gereken idari soruşturma işlemi de başlatılmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.