Sosyal Medya

Güncel

Başsavcılıktan Demirtaş yalanlaması!

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı,"Edirne Cezaevi Müdürlüğünden Demirtaş’a küstah saldırı" başlıklarıyla yayınlanan haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.



Edirne Cumhuriyet BaÅŸsavcılığında yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Edirne Cezaevi Müdürlüğünden DemirtaÅŸ’a küstah saldırı" baÅŸlıklarıyla verilen haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verldi;

"Edirne F Tipi Ceza Ä°nfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin DemirtaÅŸ ve Abdullah Zeydan ile 12 Kasım 2016 tarihinde görüşmek için gelen Avukat F.L.’nin üzerinde, cezaevine giriÅŸ esnasında yapılan aramada, kuruma sokulması ve bulundurulması yasak olan bir adet cep telefonu, bir adet sim kart ve bir adet hafıza kartı bulunduÄŸu tespit edilmiÅŸ olup, görevli memurlar tarafından tutanak tutulmuÅŸ ve Cumhuriyet BasÅŸsavcılığımız tarafından Avukat F.L. hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır. 

Bazı basın yayın organlarında yer alan, gerçeÄŸi yansıtmayan haberlerde, ilgili konu hakkında Edirne F Tipi Cezaevi Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldığı, bahse konu tutanakta Selahattin DemirtaÅŸ ve Abdullah Zeydan’ın isimlerinin ’S.D. ve A.Z.’ ÅŸeklinde kodlanıp, silahlı terör örgütü üyeliÄŸinden tutuklu bulunduklarına dair ibareler kullanıldığı iddia edilmiÅŸ ise de Edirne F Tipi Ceza Ä°nfaz Kurumu memurları tarafından düzenlenen 12 Kasım 2016 tarihli tutanakta, ’Kurumumuzda tutuklu olarak barındırılan Selahattin DemirtaÅŸ ve Abdullah Zeydan...’ ibareleri yer almış, tutuklu bulundukları suçları belirten bir ifadeye yer verilmemiÅŸ, Selahattin DemirtaÅŸ ve Abdullah Zeydan’ın isimleri kodlanmamış, açık bir ÅŸekilde yazılmış olup, bu konuda basın ve yayın organlarına 18 Kasım 2016 tarih ve 2016/14 sayılı mevcut basın açıklamamız dışında, daha önce Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımız, Bakanlığımız ve Ceza Ä°nfaz Kurumumuz tarafından yazılı veya sözlü baÅŸka bir açıklama yapılmamıştır. 

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin, yukarıda izah ettiğimiz üzere, gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen yanlış bilgiler verilerek, kurumumuza karşı olumsuz algı oluşturmaya yönelik olarak yayımlandığı değerlendirilmiştir. Avukat F.L. hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.