Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır polisi işportacıyı işkenceyle öldürdü

Mısır'da bir işportacı, polis tarafından tutuklandıktan iki gün sonra gözaltında işkenceyle öldürüldü.



Mısır'da hak ihlalleri devam ediyor. İnsan Hakları Örgütü, Mısır'da Magdy Halil adlı bir işportacının gözaltındayken işkenceyle öldürüldüğünü duyurdu.

Middle East Eye'nin haberine göre, 50 yaşlarındaki işportacı Magdy Halil, Kahire'de bulunan Al-Amaryia karakolunda gördüğü işkence sebebiyle hayatını kaybetti. Mısır polisinin uyguladığı şiddet sebebiyle hayatını kaybeden işportacının, adli tıp raporu bir hafta içerisinde yayınlanacak.

Ancak yetkililer, ailenin iddialarını reddetti. İçişleri Bakanlığı da, Halil'in karakola geldiğinde baygın halde olduğunu ve o sırada öldüğünü açıkladı.

MISIR POLÄ°SÄ° Ä°ÅžKENCELERLE GÃœNDEMDE

Uluslararası Af Örgütü, Mısır'da muhaliflerin kaçırılarak gizli hapishanelerde tutulduğunu ve güvenlik güçlerinin tecavüz, kaba dayak ve elektroşok gibi işkence yöntemlerine başvurduğu kaydettmişti.

HAFTADA 3-4 MUHALÄ°F KAYBOLUYOR

Uluslararası Af Örgütü Sözcüsü Riccardo Noury "Mısır'da her hafta ortalama 3-4 kişinin kaybolduğuna şahit oluyoruz. Bu zorlu kaçırma vakalarından ve hapishanelerde uygulanan işkenceler hakkında ailelerin hiç bir bilgisi olmuyor" demişti.

6 POLÄ°S Ä°ÅžKENCEDEN MAHKUM EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Geçtiğimiz aylarda 6 polis 1 mahkuma işkence edip öldürdükleri gerekçesiyle 3-7 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

SÄ°SÄ° Ä°KTÄ°DARIYLA YOÄžUNLAÅžTI

Sivil toplum kuruluşuna göre Abdullfettah El Sisi'nin darbe ile iktidara gelmesinden bu yana işkence vakaları sıklaştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.