Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım: Tecavüze af değil, mağduriyeti giderme

Başbakan Yıldırım, tartışılan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili, "Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışma. Maalesef CHP ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Bu tecavüze af değil" dedi. Muhalefet düzenlemeye tepkili.



Ankara'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, çok tartışılan 'istismar' düzenlemesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Başbakan Yıldırım düzenlemenin, "çocuk yaşta evlendirilip çocuk sahibi olanlarla" ilgili olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu tamamen maalesef gerçekdışı bir iftiradır. Olay ÅŸudur: Yaşı tutmayan, erken yaÅŸta evlenenler bilmiyorlar yasaları. Çocukları oluyor. Baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. 3 bin aile olduÄŸu tespit edildi. Bu maÄŸduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim döneminde hem CHP hem MHP hem de AK Parti’nin önüne gelen en önemli sorun ve herkes bu sorunu çözmek için söz verdi. Bu düzenlemeyi maalesef CHP ucuz bir istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Her ÅŸey ortada. Bu bir tecavüze af deÄŸildir. En ağır cezayı tecavüze AK Parti getirdi. Son olarak 2014’te 16 yıla tecavüz suçuyla ilgili ceza getirildi. Ama bu cezalar tecavüzle ilgili bir konu deÄŸil.

Bundan sonra bu ÅŸekilde evlenmeler olursa müsamaha edilmeyecek. Ama geçmiÅŸte bu yasalardan haberdar olmayanların evlenmesi sonucu, aile dağılmış, baba hapiste. Bir sefer olmak üzere 3 bin ailenin maÄŸduriyeti gideriliyor. Onun dışındakiler CHP’nin saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret."

CHP'li Erdoğdu: Tecavüzcüleri özendirirler

 


[FotoÄŸraf: DHA]
 
 

Muhalefet düzenlemeye tepkili. CHP'li Aykut Erdoğdu, cinsel istismar suçunda mağdurla fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren düzenlemeyle ilgili, "Tecavüzcüleri özendirirler" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğdu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

"Adalet Bakanı metni okursa tecavüzcüleri kapsayıp kapsamadığını kendisi de anlayacaktır. İkiyüzlülük dediğim budur. Yazık olan şudur, İslâm dinini buna bulaştırıyorlar, İslâm dini asla tecavüzcülere onay vermez. Sonuç, tecavüzleri özendirirler. Kadını daha korumasız yaparlar. Bu doğru değildir. Ben bunun halkın vicdanından döneceğine inanıyorum."

"Binlerce sapığın arasına 4 bin hastalıklı zihniyet daha"

MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay ise, "Gün geçmiyor ki tacizciye-tecavüzcüye bir kolaylık sağlanmasın bu ülkede. Gün geçmiyor ki, kaç yaşında çocukla evlenilebileceği beyanında bulunan zihniyet televizyonlarda boy göstermesin. Bir tarafta kadına şiddet diğer tarafta çocuk istismarı. Şimdi ise başka bir trajedi. Sanki binlerce taciz, tecavüz vakası engellenebilmiş gibi dışarıdaki binlerce sapığın arasına hapiste olan 4 bin hastalıklı zihniyeti daha gönderiyoruz" dedi.

Nevin Taşlıçay'ın açıklamaları şöyle:

"Gün geçmiyor ki tacizciye-tecavüzcüye bir kolaylık sağlanmasın bu ülkede. Gün geçmiyor ki, kaç yaşında çocukla evlenilebileceği beyanında bulunan zihniyet televizyonlarda boy göstermesin. Bir tarafta kadına şiddet diğer tarafta çocuk istismarı. Şimdi ise başka bir trajedi. Sanki binlerce taciz, tecavüz vakası engellenebilmiş gibi dışarıdaki binlerce sapığın arasına hapiste olan 4 bin hastalıklı zihniyeti daha gönderiyoruz. Bu ne mi demek? Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla az tedirgin yaşıyorduk, biraz daha tedirgin yaşamayı öğrenin demek. İnsan onurunu, izzetini, şerefini, rızasını hiçe sayan bir yasa düşünülemez. Bunun adı hukuk olamaz. İnsan iradesini yok sayan; cebir, hile ve tehditi meşrulaştıran zihniyet köhnemiştir. Bu yapılana hukuk değil, dayatma denir. Bu yanlıştan dönülmeli. Geleceğimiz, evlatlarımız ateşe atılmamalı. Eller vicdanlara konulmalı. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki, tecavüzcüsü serbest bırakılan bir çok çocuk intihara kalkıştı. Değil 4 bin bir tek çocuğun dahi vebali dünyalara değişilmez. MHP Genel Merkez Kadın Kolları olarak bu meselenin takipçisi olacağımızı beyan eder, yanlıştan dönülmesi için bütün yolları demeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz."

AK Parti Meclis'e, cinsel istismar suçunda maÄŸdur ile fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren bir düzenleme sunmuÅŸtu. Genel Kurul'da tartışmalara yol açan düzenleme kabul edilmiÅŸ ancak düzenlemenin içinde yer aldığı tasarının tümü üzerinde yapılan oylamada toplantı yeter sayısı bulunamadığı için kanunlaÅŸmamıştı.

Kaynak: Al Jazeera, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.