Sosyal Medya

Dünya

Avrupa Birliği o ülkeye vizeleri kaldırıyor!

Türkiye ile Aralık 2013'te başlayan vize serbestisi süreci Ukrayna için Temmuz 2016'da başlamıştı ancak Ukrayna, gerekli kriterleri hızlı bir şekilde tamamladı



Avrupa Birliği Konseyi, Ukrayna ile vize rejiminin iptal edilmesine ön onay verdi. Konsey'den yapılan açıklamada Avrupa Parlamentosu ile müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.
 
Avrupa BirliÄŸi ile vize serbestisi süreci Aralık 2013'te imzalanan geri kabul anlaÅŸması ile baÅŸlamıştı daha sonra mülteciler ile ilgili imzanan anlaÅŸma ile de sürecin hızlanması bekleniyordu. Ancak Türkiye'nin imzalanan anlaÅŸmada yer alan terörle mücadele yasasını deÄŸiÅŸtirmemekteki ısrarı ve 15 Temmuz sonrası yaÅŸanan geliÅŸmeler nedeniyle hâlâ vize serbestisi tartışması sürerken söz konusu kriterleri hızla tamamlayan Ukrayna vize serbestisinde son aÅŸamaya geldi.  
 
AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna ile vizelerin kaldırılması konusunda ön onay verildiği ve Avrupa Parlamentosu ile müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.
 
Sputnik'in haberine göre, "AB Konseyi Daimi Temsilciler Meclisi Ukrayna ile vize rejiminin iptali amacıyla müzakerelerin başlatılmasını kabul etti" denen açıklamada, AB dönem başkanlığını yürüten Slovakya'nın bu yetki dahilinde Avrupa Parlamentosu ile müzakerelere başlayacağı vurgulandı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.