Sosyal Medya

Güncel

Akdeniz'de facia bitmiyor!

Sınır Tanımayan Doktorlar, 100 göçmenin Perşembe günü Akdeniz’de hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini duyurdu. Son faciayla birlikte bu hafta Akdeniz’de ölen göçmen sayısının 340’a yükseldiği tahmin ediliyor.



Sivil toplum kuruluÅŸu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) PerÅŸembe günü Libya açıklarında batan göçmen teknesinde yaklaşık 100 göçmenin hayatını kaybettiÄŸini tahmin ettiklerini duyurdu. Ölenlerin nereli olduklarını henüz bilmediklerini belirten örgüt, tahminini kurtarılarak Ä°talya’ya götürülen 27 göçmene dayandırdı.
 
Yardım kuruluÅŸları, Pazartesi, Salı ve ÇarÅŸamba 240 göçmenin daha Akdeniz’de öldüğünü bildirmiÅŸti. Son faciayla birlikte bu hafta Akdeniz’de ölen göçmen sayısının 340’a yükseldiÄŸi tahmin ediliyor.
 
Ä°talya Sahil GüvenliÄŸi, Cumartesiden beri 3 bin 200’den fazla insanı Akdeniz’de kurtardıklarını açıkladı.  
 
Bu yıl ÅŸimdiye kadar 167 binden fazla göçmen Akdeniz’de kurtarılarak Ä°talya’ya götürüldü. Kurtarılanların sayısı 2015’in tamamında 153 bin, 2014’te ise 170 bindi.
 
26 Ekim’de açıklama yapan BirleÅŸmiÅŸ Milletler, 2016’da 3 bin 800 göçmenin Avrupa’ya ulaÅŸmaya çalışırken Akdeniz’de hayatını kaybettiÄŸini duyurmuÅŸtu. BM, 2015'te her 269 sığınmacıdan birinin Akdeniz'de hayatını kaybetmesine raÄŸmen, bu yıl bu oranın 3 kat artarak her 88 sığınmacıdan birinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, bu durumun endiÅŸe verici olduÄŸunu bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.