Sosyal Medya

Dünya

Türkiye: PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır

Son günlerde ABD ve terör örgütü PYD'den çelişkili açıklamalar gelmesi üzerine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan rest niteliğinde bir açıklama geldi. Kurtulmuş net bir dille 'PYD yaMenbiç'ten çıkacaktır, ya da çıkarılacaktır" dedi.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen etkinlikte, Konya'dan gelen gazetecilerle bir araya geldi.

"TÃœM MÃœZAKERELERÄ°MÄ°ZDE BU KONU GÃœNDEME GELÄ°YOR"

Suriye ve Irak'ta yaşananlar ile Fırat Kalkanı Operasyonunu da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Münbiç operasyonuna ilişkin şunları kaydetti:

"Bütün askeri müzakerelerimizde, diplomatik müzakerelerimizde bu konu gündeme geliyor. Türkiye'nin tavrı çok açıktır. Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boÅŸaltılacağı ve Fırat'ın doÄŸusuna bu unsurun geçeceÄŸi tespit ediliyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.