Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz nöbetleri devam ediyor

15 Temmuz nöbetlerinin dördüncüsü Kısıklı'da Abdullah Ağa Camii'nde yapıldı.



15 Temmuz direniÅŸini unutmamak, unutturmamak ve 15 Temmuz ruhunu diri tutmak için 15 Temmuz gecesi meydanlarda olan vatanseverler tarafından baÅŸlatılan buluÅŸmaların dördüncüsü, 15 Kasım Salı akÅŸamı yatsı namazına müteakip darbeye direniÅŸin sembol yerlerinden biri olan Kısıklı Meydanı’ndaki Abdullah AÄŸa Camii’nde yapıldı.

Hiçbir resmi kurumun desteÄŸi olmadan kendi imkânları ile aylık nöbetleri sürdüren gönüllü nöbet ekibinin Kısıklı’daki dördüncü buluÅŸması, sunucu Nur Haktan AydoÄŸdu’nun takdimi ile baÅŸladı. Gecede ÅŸehit Onur Ensar AyanoÄŸlu’nun babası Ä°hsan AyanoÄŸlu ve gazi OÄŸuz Emin AyanoÄŸlu ile gazi Yusuf Çiftçi kalkışma gecesi yaÅŸananları anlattılar. O geceyi anlatan bir oÄŸlu ÅŸehit, diÄŸer oÄŸlu gazi olan Ä°hsan AyanoÄŸlu, “Rabbime ne kadar şükretsem az” diyerek baÅŸladı söze, “Bir oÄŸlum ÅŸehit, diÄŸeri gazi oldu. Allah’ım ben ne yaptım ki bana böyle bir güzellik nasip ettin” diye sözlerini sürdürdü. Çanakkale’de hiç kadın ÅŸehidimiz olmadığını vurgulayan AyanoÄŸlu, 15 Temmuz’da 8 kadın ÅŸehidimiz olduÄŸunun, bunun topyekûn bir halk savunması olduÄŸunun altını çizdi. Gazi OÄŸuz AyanoÄŸlu ise ÅŸehit abisi ile hep birlikte olduklarını, her ÅŸeyi beraber yaptıklarını, o gece ÅŸehit olan abisini ilk kez bu kadar kıskandığını dile getirdi. Gazi Yusuf Çiftçi ise mücadelenin her alanda sürdüğünü, ekonomik olarak da güçlü olmamız gerektiÄŸini, nöbetlerin her alanda sürmesi gerektiÄŸini dile getirdi.

Psikolog Dr. Ömer Akgül’ün, o geceki ruh halinin vatan - millet - bayrak aÅŸkının tezahürü olduÄŸu ve ÅŸehit olamayanların kıskandığı bir duygu yoÄŸunluÄŸundan örnekler verdiÄŸi gecede, psikolojilerine destek olmak üzere gittikleri her gazi ve ÅŸehit evinden moralleri düzelerek çıktıklarını, onların bizim psikolojimize destek olduÄŸunu hayretle gördüklerini belirtti.

Filistinli aktör Selim Selim ise “Ben bu ülkede yabancı deÄŸil, öz vatanımdayım. Filistin Osmanlı toprağıdır, bizler de bu vatanın bir parçasıyız ve bununla gurur duyuyoruz” dedi. Darbe gecesi uyumayan Filistin halkının sabahlara kadar dua ve niyazlarda bulunduÄŸunu da sözlerine ekledi.

Afrika’ya ve Suriye’ye yardımları götüren gönüllü gezgin gurme ekibi adına konuÅŸan Turgut Tunç, HabeÅŸistan’da NecaÅŸi hazretlerinin kabrinin de yanında olan cami imamının, farz namazda imamete geçmediÄŸi, bizden birinin, hilafet ülkesinin neferlerinden birinin geçmesinin doÄŸru olacağını söylediÄŸindeki ÅŸaÅŸkınlığını ifade etti. Kendisine kurban eti ikram edilen bir Afrikalı ihtiyarın ısrarla elini öpmek istemesinden ve sebebi sorulduÄŸunda ise “en son 18 sene önce et yemiÅŸtim, bırak o elini öpeyim” diyerek kendilerine sarılıp aÄŸladığından bahsetti.

Gecenin kapanış konuÅŸmasını yapan Dr. Åžerafettin Kalay hoca ise, nöbetçileri mana ikliminde efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) zamanına götürüp bugüne kıyasla ayet ve hadislerden örneklerle Asr-ı Saadet’te bir yolculuÄŸa çıkardı. Åžehit olan sahabelerin hayatından örnekler veren Kalay hoca, Âmir bin Füheyre’nin ibretlik hayatı ve ÅŸehit edilmesi üzerinden 15 Temmuz ÅŸehitleri ile baÄŸlantı kurdu. Artık ÅŸehit babalarına dokunabildiÄŸimizi, gazileri canlı canlı görme fırsatı yakaladığımızı dile getiren Kalay, bu bereketin çok kıymetli olduÄŸunu ve bir bilinçlenme fırsatı doÄŸurduÄŸunu dile getirdi.

Organizasyon tertip komitesinden Said Ercan Karahasan, aylık nöbetleri her ay aynı yerde sürdüreceklerini, nöbetlerde gazilerle ve ÅŸehit yakınları ile bir araya geldiklerini, katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduÄŸunu, camide bir araya gelerek ümmet olma ÅŸuuruna katkı saÄŸlamak istediklerini belirtti. Aylık nöbetçilere ikramların yapıldığı bu anlamlı gecede, Nur Haktan’ın “musafaha ve helalleÅŸme ile bitirelim” teklifi üzerine bir bayram namazı edasıyla tüm katılımcılar birbiri ile musafaha ederek geceyi tamamladı.

Kaynak: Dünya Bizim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.