Sosyal Medya

Güncel

CHP'li vekil: İzmir gerekirse Türkiye'den ayrılsın

CHP'li Ali Yiğit, İzmir'in AB'ye hazır olduğunu, gerekirse ayrılabileceğini savundu



CHP Ä°zmir Milletvekili Ali YiÄŸit, Avrupa BirliÄŸi'ne iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı eleÅŸtirilere tepki göstererek, "Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele Ä°zmirliler bu iÅŸe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa’ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de Ä°zmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu ÅŸartlarda bunlarla yaÅŸamayı" dedi.

CHP Ä°zmir Milletvekilleri Özcan Purcu ve Ali YiÄŸit, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ä°zmir’de parti il binası önünde partililere seslendi. Ä°lk konuÅŸan Melike Basmacı, CHP’nin baskılara, zulme karşı dimdik ayakta olduÄŸunu söyledi. Basmacı, "Terör diz boyu. Her gün sayısını bilemediÄŸimiz ÅŸehitlerimizi topraÄŸa veriyoruz, her gün Irak’ta, Musul’da kontrol edemediÄŸimiz bir savaşın içindeyiz. Bunlar yetmemiÅŸ gibi içerdeki terör örgütleri ile uÄŸraşıyoruz. Bu hükümet artık ülkeyi yönetemez hale geldi. Ekonomiye bakın, hanginizin cebinde yarının garantisi var, evladına yüzünü karatmadan gelecek sunabilecek ana, baba var. Ama dostlar endiÅŸelenmeyin, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu ülkeyi kuran bizler cumhuriyeti cumhuriyet yapan insanların evlatlarıyız. 1923’ten beri söylediklerimizin arkasındayız. Demokrasi, yurtta sulh cihanda dedik, halen bunu söylüyoruz'' dedi.

CHP Ä°zmir Milletvekili Ali YiÄŸit de Ä°zmirlilerin AB’ye hazır olduklarını savunarak “Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de Ä°zmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu ÅŸartlarda bunlarla yaÅŸamayı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.