Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Batı DEAŞ'ın yanında

Pakistan'da parlamenterlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele üzerinden Batılı ülkeleri eleştirerek, "Batı DEAŞ'ın yanındadır" dedi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda Pakistanlı parlamenterlere hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biz sözde deÄŸil hakiki manada iki kardeÅŸ ülkeyiz. Ä°nsanlarımız arasında öyle bir dostluk ve sevgi bağı vardır ki bizler Pakistanlı kardeÅŸlerimizin sevinciyle sevinir üzüntüsüyle kederleniriz. Ã‡anakkale Savaşı'nda binlerce Pakistanlı kardeÅŸimizin yardımımıza geldiÄŸini unutmadık, unutmayacağız. KurtuluÅŸ Savaşı'nda gördüğümüz desteÄŸi hiçbir zaman hatrımızdan çıkarmadık, çıkarmayacağız. 1999 depreminde en büyük yardımı Pakistanlı kardeÅŸlerimizden gördüğümüzü de unutmadık. 

Darbe giriÅŸiminin ardından Pakistan'ın bizim yanımızda yer alan ilk ülke olduÄŸunu belirtmek istiyorum. Senato ve meclisin kararları için şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Ãœlkemize gerçekleÅŸtirilen destek ziyareti, terör örgütleriyle mücadelemizde bize güç katmıştır. Allah sizlerden razı olsun, dayanışmamızı ilelebet ve muhafaza eylesin. 

FETÖ sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit olan eli kanlı bir terör örgütüdür. Pensilvanya'dan dünyayı yönetiyor, 170 ülkeyi. Vatikan'la dinler arası diyalog nasıl oluyor? İslamla diğer dinler arasında diyaloğu nasıl ortaya koyabiliyoruz, bu mümkün mü?

Bu terör örgütünün kardeÅŸ Pakistan'a zarar vermeden en kısa sürede bertaraf edileceÄŸine yürekten inanıyorum. Pakistan hükümetinin aldığı kararları yerinde buluyor, verdiÄŸi destek için teÅŸekkür ediyorum. El-Kaide ve onun bir parçası olarak ortaya çıkan DEAÅž gibi örgütler Ä°slam'a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. 

"BATI, DEAÅž'IN YANINDADIR"

Biz DEAÅž'a karşı ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi yılmadan vermeye devam edeceÄŸiz. Bu örgütün Ä°slam'la yakından uzaktan alakası yoktur. Ä°slam'a bunların verdiÄŸi zararı kimse vermiyor. Bizim dinimizde kimsenin, günahsız herhangi bir insanı öldürmeye hakkı yoktur. Bunların yanında kimler var? Batı DEAÅž'ın yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların Batı menÅŸeili olduÄŸunu tespit ettik. Bütün bunlar Ä°slam'a karşı yapılıyor. Pakistan terörle mücadele ediyor mu, ediyor. Terörden kendisini kurtaramadı, Türkiye'de kendini kurtaramadı. Sadece DEAÅž deÄŸil, PKK, PYD ve YPG ile de sürdürüyoruz. Ãœzerlerinden çıkan silahlar batılı ülkelerin silahları. Müslüman bir sokulduÄŸu yerden bir daha sokulmamalı. 

Müslüman bu katil sürülerini Ä°slam dünyasından ve tüm dünyadan söküp atmalıyız. Aksi takdirde kimse huzura kavuÅŸamayacaktır. Biz el ele verip sorunlarımızın üzerinden gelemezsek Müslümanları düştükleri zillet çukurundan çıkaramayız. Ä°slam ile terörü iç içe ifade edenler, onu iç içe yaÅŸatmaya çalışanlar Ä°slam dinine en büyük zararı verenlerdir. 

"İSLAM ÇATISINDA BİRLEŞMEYE MECBURUZ"

Terör örgütleri Müslümanlar arasında faklılıkları kaşıyarak kendilerine taban bulmaya çalışıyorlar. Bizim dinimizde mezhepçilik yok. Mezhep bir yorumdur. Onların üzerinde Dini mübini Ä°slam vardır. Ä°slam'da birleÅŸmeye mecburuz. Ä°slam çatısı altında birleÅŸerek yarınlara yürümeye mecburuz. Harekette birlik olmazsa fikirde birlik faydasızdır. Bölgemizdeki insani krizleri her platformda dile getiriyor. Çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Dünyada tek bir Müslüman'ın bile kanının haksız yere dökülmesini önleyene kadar bu mücadelemizi sürdüreceÄŸiz.

PAKİSTAN İLE HİNDİSTAN'A DİYALOG ÇAĞRISI

Yaklaşık 75 yıldır çözülemeyen KeÅŸmir sorunu vicdanlarımızı yaralamaya devam ediyor. Son dönemde yaÅŸanan geliÅŸmeler bu sorunun çözümünün ne derece acil ve önemli olduÄŸunu göstermiÅŸtir. Gerilimin tırmanmasından derin endiÅŸe duyuyoruz. Siyasi ve insani boyutu olan bu meselenin hak ve hukuka uygun ÅŸekilde çözülmesi için uluslararası toplum daha fazla çaba sarf etmelidir. DoÄŸrudan diyalog yoluyla çözüme kavuÅŸturulmasını arzu ediyoruz." 

 "YAZILANLAR KABUL EDÄ°LEMEZ"

Erdoğan öncesinde ise Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya geldi. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından kameralar karşısına geçti.

Buradaki konuşmasında Pakistan'a FETÖ ile mücadelesi üzerinden teşekkür eden Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

"Tüm Pakistanlı kardeÅŸlerime tüm milletim adına en kalbi duygularla sevgilerimi iletmek isterim. Pakistan ile iliÅŸkilerimiz baÅŸbakanlığım döneminden bu yana 14 yıldır artarak devam ediyor. Aramızda siyasi, askeri, ekonomik, ticari kültürel bir çok çalışmalar devam ediyor. Bunların yanı sıra savunma, saÄŸlık ve enerji alanlarında kaydettiÄŸimiz birçok geliÅŸme var. 2017 yılına girmeden serbest ticaret anlaÅŸmasını tamamlamayı düşünüyoruz. KeÅŸmir konusunda son dönemdeki geliÅŸmeleri ele aldık. Artan gerilim gözardı edilemeyecek boyutlara ulaÅŸmıştır. 

Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endiÅŸeyle izliyoruz. Bu sorun Pakistan ile Hindistan arasında diyalog yoluyla ve KeÅŸmir halkının istekleri gözönüne alınarak çözülmesi gerekiyor. Biz de ülke olarak aynı zaman Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı dönem baÅŸkanı olarak elimizden gelen desteÄŸi vermeye devam edeceÄŸiz. Bunun yanında ikisi de kardeÅŸimiz ve dostumuz olan Pakistan ve Afganistan arasındaki iliÅŸkilerin de geliÅŸmesini istiyoruz. Pakistan ve Afganistan'ın iÅŸbirliÄŸi terör belasının çözülmesi için olmazsa olmazdır. 

Türkiye ve Pakistan en zor zamanlarda birbirinin yanında olmuÅŸtur. Tıpkı Ä°stiklal Harbimizde olduÄŸu gibi. 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında da milletimizin karagün dostu olduÄŸunu Pakistan göstermiÅŸtir. Pakistan'ın desteÄŸini asla unutmayacağız. Darbe giriÅŸiminin ardında FETÖ ve onun Pensilvanya'daki başının bulunduÄŸu artık kesinlik kazanmıştır. 

Yıllardır hizmet, eÄŸitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının hedeflerine ulaÅŸmak için, kan dökmek dahil, her yolu deneyebileceÄŸini gördük. GeçmiÅŸ itibariyle 40 yıla dayalı bir çalışma ile TSK baÅŸta olmak üzere polis, yargı, bakanlıklara bu kavramlar bahane edilerek sızma hareketi gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. 

Bunun neticesinde de o gece tüm milletimizin vergileriyle aldığı F-16'lar ve helikopterlerle kendi halkına bomba yaÄŸdırmış, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ne bomba atılmış ve her türlü ihaneti alçaklığı yapmışlardır. O gece 248 ÅŸehit verdik. Milletimiz bağımsızlığına sahip çıktı. Milletimiz ÅŸahadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Tüm dostlarımızı örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. 

Ülkemizdeki FETÖ kalıntılarıyla mücadele içerisindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının "masum" ifadeleri kabullenilecek ifadeler değildir. Çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar. Pakistan yönetiminin işbirliğine çok teşekkür ediyoruz. Bu şer şebekesinin adalet önünde hesap vermeleri konusunda gerekenleri yapıyoruz.

Pakistan'ın güvenliğin ve kamu düzenine tehdit oluşturan bu örgüt konusunda Pakistan yönetimi gerekeni yapmıştır. Örgütle bağlantılı şahısların ülkeyi terk etmeleri istenmiştir. Artık Pakistan'da da barınamayacak. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum.

Terörle mücadelede Pakistan ile ortak yanlarımız var. Pakistan da çok büyük bedeller ödemiş bir ülke, hala da ödemeye devam ediyoruz. Biz FETÖ, PKK, YP, PYD gibi örgütlerle yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı yalnız bırakmayacağız. Gereken desteği tecrübelerimizle vermeye kararlıyız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.