Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arakanlı Müslümanlar yine göç yolunda

Arakanlı Müslümanlar, ülkede yaşanan askeri baskıdan dolayı Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldı.



Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'ın batısında yaşanan askeri baskıdan dolayı Bangladeş'e göç etmek zorunda kalıyor.

Müslümanlardan bazıları, Myanmar ile Bangladeş'i ayıran Naaf nehrini geçmek isterken açılan ateş sonucunda hayatını kaybederken, diğerleri Bangladeş sınır devriyeleri tarafından durdurulmaya çalışılan botlarla ülkeye geçiş sağlayabildi.

TECRÄ°T EDÄ°LEN MÃœSLÃœMANLAR

Myanmarlı yetkililer, Arakan eyaletinde Müslümanların yaÅŸadığı bölgelere  9 Ekim'de tecrit uygulamaya baÅŸladı.

Yönetim, bölge Müslümanlarını  bu tarihte üç Myanmarlı sınır devriyesinin öldürülmesinden sorumlu tutmuÅŸ ve onlara karşı bir operasyon baÅŸlatmıştı.

Arakan'ın kuzey kısmında bulunan ve Müslümanların yaşadığı Maungdaw'a 9 Ekim'den bu yana güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 130 kişi hayatını kaybetti.

Operasyonların başlama tarihinden itibaren bölgeye insani yardımların ve gazetecilerin girmesine izin verilmedi.

KÖYLER ATEŞE VERİLDİ İNSANLARA TECAVÜZ EDİLDİ

Bölgeye gazetecilerin girmesine izin verilmese de bölgeden gelen haberlere göre güvenlik güçleri insanlara tecavüz ediyor, yargısız infazlarda bulunuyor ve köyleri ateşe veriyordu.

22 Ekim-10 Kasım arasında elde edilen uydu görüntülerinden yüzlerce evin ateşe verildiği görüldü.

DiÄŸer taraftan Myanmar hükümeti ise açıklamaları yalanladı. Bölgede herhangi bir suiistimal olmadığını söyleyen yetkililer, köylerin Müslüman 'saldırganlar' tarafından ateÅŸe verildiÄŸini belirtti. Ancak bir çok gözlemci yetkililerin bu açıklamalarını şüpheyle  karşıladı.

Hepsinden öte Myanmar'ın yedi aydır fiili lideri olan ve Nobel ödüllü Aung San Suu Kyi, Arakan'daki operasyonlar hakkında neredeyse hiç bir resmi açıklama yapmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.